Čisti užitek življenja – živahna SICILIJA


SICILIJA je posvečena italijanskim obrtnikom in narejena po navdihu italijanske umetnosti „Carretto Sicilano“, znamenitem siciljanskem vozu. Oblikovalci FREYWILLE so izdelali živahne kose nakita, ki izražajo mediteranski način življenja, tradicijo, umetnost in strast.

Siciljanski voz izvira iz znamenitih grških kočij, ki so bile glavno prevozno sredstvo na Siciliji v 19.stoletju, namenjene za prevoz živil ali pa so služile kot hladilne kočije, napolnjene z ledom iz Aetna. Izkušeni slikarji so umetniško izrezljali kočije, jih poslikali z mitološkimi prizori iz vsakdanjega življenja na Siciliji, nato pa svoje znanje predali naslednji generaciji. Danes so te kočije del sicilijanske dediščine, ki jih lahko vidimo na različnih paradah.

Dizajn FREYWILLE prikazuje tipične barve Sicilije: rdeča, modra, rumena in bela barva, ki delujejo harmonično s simboli, kot so cvetlice, sončni žarki in geometrijski liki. Nekatere kose nakita krasita luna in sonce, ki simbolizirata mir, prerojenost in življenje. Rdeča in rumena barva sta simbol za trinacrio oz. triquetro – znak za  italijanski otok, medtem ko je na ostalih kosih nakita moč videti zvezdo, vzeto iz antičnega zemljevida.


Nov dizajn VIBRANT SICILY ponuja čudovite kose nakita, ki spominjajo na morje in sonce in kar kličejo po mediteranskem življenju. Kot bi rekli Italijani:  Dolce Vita!

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si