ČISTO PREPROSTI HRUSTLJAVI VAFLJI

Hrustljavi vaflji spadajo že med tiste prave kraljeve zajtrke, ko se nam zdi da se čas čisto ustavi in se lahko čisto prepustimo nežni jutranji svetlobi in odličnemu obroku.

Kadar si jih zaželimo že dan prej, mešanico za vaflje pripravimo tisti večer pred peko, ko pa imamo več časa zjutraj, pa tudi ustvarjanje (ki je resnično super preprosto) prestavimo na jutranji čas. Ti vaflji imajo mehko notranjost in hrustljavo zunanjost in niso presladki, saj lahko uporabite sirup namesto sladkorja. GRAZIA jih naravnost obožuje s sadjem in jogurtom, lahko pa se seveda poigrate z različnimi dodatki in prelivi.

Recept za 4 osebe
Priprava:
30 minut

Sestavine:
Hrustljavi vaflji
310 ml mleka
55 g masla
200 g gladke bele moke, tip 500
5 g pecilnega praška
1 žlica rjavega sladkorja
8 g svežega kvasa
1 jajce
Kuhinjski pripomočki
kozica
skleda
pekač za vaflje
metlica

Postopek:
1. SEGREJEMO MLEKO IN MASLO
V kozici na rahlem ognju segrejemo mleko in maslo, toliko da postane mleko mlačno.

2. PREMEŠAMO SESTAVINE
V srednje veliko skledo damo vse suhe sestavine. Moko, pecilni prašek, morsko sol, rjavi sladkor in kvas Fala. Čez suhe sestavine prelijemo mešanico masla in mleka, dobro premešamo in dodamo jajce, zopet premešamo. Postavimo na stran za vsaj 15 minut, oziroma do 6 ur, tako da začne kvas delovati. Segrejemo pekač za peko vafljev.

3. POSTREŽEMO
Vaflje postrežemo s sezonskim sadjem, grškim jogurtom v kolikor imamo raje bolj lahek zajtrk. Lahko pa vaflje postrežemo tudi s poljubnim sirupom, karamelo ali čokolado.

Več idej za kreativne zajtrke najdete na:
jernejkitchen.com

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si