ČISTO PREPROSTI HRUSTLJAVI VAFLJI

JernejkitchenPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Hrustljavi vaflji spadajo že med tiste prave kraljeve zajtrke, ko se nam zdi, da se čas čisto ustavi in se lahko čisto prepustimo nežni jutranji svetlobi in odličnemu obroku. Kadar se nama jih zalušta že dan prej, mešanico za vaflje pripraviva tisti večer pred peko, ko pa imava malo več časa zjutraj, pa tudi ustvarjanje (ki je resnično super preprosto) prestaviva na jutranji čas. Ti vaflji imajo mehko, penasto notranjost in hrustljavo zunanjost in niso presladki, saj velikokrat uporabiva tudi kakšen sirup in bi bilo vse čisto preveč sladko. Najraje jih imava s sadjem in jogurtom, lahko pa se seveda poigrate z različnimi dodatki in prelivi.

Za 4 osebe

Čas priprave: 30 minut

waffles_fruit_jernejkitchenSESTAVINE:

HRUSTLJAVI VAFLJI

310 ml mleka, polnomastnega
55g masla
200 g gladke bele moke, tip 500
5 g pecilnega praška
1 žlica rjavega sladkorja
4 g suhega kvasa ali 8 g svežega kvasa
1 jajce

POSTOPEK:

1. V kozici na rahlem ognju segrejemo mleko in maslo, toliko da postane mleko mlačno.

2. V srednje veliko skledo damo vse suhe sestavine. Moko, pecilni prašek, morsko sol, rjavi sladkor in kvas. Čez suhe sestavine prelijemo mešanico masla in mleka, dobro premešamo in dodamo jajce, zopet premešamo. Postavimo na stran za vsaj 15 minut, oziroma do 6 ur, tako da začne kvas delovati. Segrejemo pekač za peko vafljev.

3. POSTREŽEMO
Vaflje postrežemo s sezonskim sadjem, grškim jogurtom v kolikor imamo raje bolj lahek zajtrk. Lahko pa vaflje postrežemo tudi s poljubnim sirupom, karamelo ali čokolado.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si