Čokoladna Slovenija


Tudi vi spadate med ljubitelje čokolade? Če je odgovor pritrdilen (in GRAZIA v to skoraj ne dvomi :)), potem se boste razveselili novosti na tržišču: 3D čokolade v obliki Slovenije.

Andraž Gavez, lastnik spletne trgovine www.mojacokolada.si, je v sodelovanju s priznanim etnologom Janezom Bogatajem ustvaril 3D čokolado v obliki Slovenije.

Janez Bogataj je o Čokoladni Sloveniji povedal: Kadarkoli me zlasti tuji turisti ali novinarji vprašajo, kaj je značilnost Slovenije, vedno na prvo mesto postavim našo veliko raznolikost. Ta se odraža na različnih področjih in v različnih obdobjih; od kulturne dediščine, do sodobnega življenja. Različnost tudi v pokrajinski podobi in v vsem tistem, kar daje narava in zavzeto gospodarsko prizadevanje prebivalcev naše države. Drugo veliko značilnost predstavljata znanje in ustvarjalnost, ki sta med temeljnimi pogoji za oblikovanje razpoznavnih izdelkov.
Prav te tri značilnosti, torej različnost ter znanje in ustvarjalnost, so botrovale Čokoladni Sloveniji. Različnost okusov ustvarjajo premišljeno izbrana živila, zelišča in začimbe, ki so značilna za posamezne regije. Snovalci izdelka so jih strnili v najbolj značilne, čeprav na kulinaričnem in gastronomskem področju razlikujemo v Sloveniji kar 24 regij. Slovenija je geografsko med manjšimi državami sveta. Vendar velikosti ne merimo po kvadratnih kilometrih ampak po pestri paleti kulturnih različnosti. Prav to sporoča tudi Čokoladna Slovenija, zato združite spoznavanje te zelene dežele z različnimi sladkimi spoznanji na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana.”

Za eno čokolado z 12 okusi kliknite na www.chocolateslovenia.com.

Foto: Dejan Lukič

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si