Čokoladni kokosovi cekini z limetino kremo

VP_2Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Vedno so mi bile zelo pri srcu kokosove tablice Bounty. Pravzaprav imam zelo rada slaščice, ki vsebujejo kokos, saj se mi zdi, da kokos hitro doprinese takšen svež, nežen okus. Jernej se je pri teh krasnih cekinčkih poigral s kombinacijo kokosa, limete in čokolade in čisto zares mu je krasno uspelo. Nežen okus kokosa, kisla limeta in sladka čokolada tvorijo čudovito sinergijo okusov, ki nas resnično odpeljejo v eksotiko.

coconut-bars-jernejkitchen_1Za 8 oseb
Čas priprave: 40 minut
Počitek v hladilniku: 2 – 12 urSESTAVINE:

200g kokosove moke
350ml mleka ali kokosove vode
90g sladkorja v prahu
3 rumenjaki
50g sladkorja v prahu
50ml limetinega soka, sveže iztisnjenega
2 žlici Malibu likerja
80g kokosovega olja
nastrgana lupinica ½ limete
200g temne čokolade (64% kakava)

POSTOPEK:

1.
Kokos stresemo v večjo posodo in ga prelijemo s toplim mlekom ali toplo kokosovo vodo. Dodamo 1 žlico Malibu likerja in 90g sladkorja v prahu ter dobro premešamo. Postavimo na stran, da se kokos dobro napoji.
2.
V veliki posodi stepemo rumenjake in 50g sladkorja v prahu. V kozici zavremo limetin sok in žlico Malibu likerja. Počasi prelijemo čez stepene rumenjake, medtem neprestano mešamo s pomočjo kuhinjske metlice. Kremo prelijemo nazaj v kozico in na srednjem ognju kuhamo 2-3 minute oziroma tako dolgo da se krema zgosti. Odstavimo z ognja in pustimo, da se krema nekoliko ohladi. V mlačno kremo počasi vmešamo kokosovo olje ter lupinico limete.
3.
Kremo vmešamo v kokosovo moko, ki smo jo predhodno napojili z mlekom. Postavimo v hladilnik za vsaj dve uri, ali čez noč, tako da se nekoliko strdi in dobro prepoji z vsemi aromami. Ohlajeno kremo nato oblikujemo v majhne cekine, ki jih s pomočjo vilice pomočimo v stopljeno čokolado. Kokosove cekine po želji posujemo s tankimi rezinami kokosa. Hranimo v dobro zaprti posodi do štiri dni.
Okusen recept boste našli tudi v novi številki GRAZIE.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si