#CondomEmoji za varen seks!

couple

Durex ne odstopa od svojega boja za vzpostavitev uradnega emotikona za kondom in glede na svetovni odziv na najnovejšo kampanjo kaže, da se svet strinja, da bi emotikon kondom močno vplival na to, kako mladi ljudje povsod komunicirajo o varnem seksu. Durex je svetovni dan boja proti aidsu prejšnji teden obeležil z razkritjem emotikona “dežnik z dežnimi kapljicami” kot začasnega neuradnega emotikona za varen seks, ki so ga v svetovni raziskavi sodelujoči izbrali kot najbolj priljubljenegaOdziv ljudi je bil spektakularen, 1. decembra je bil svetovni splet prekrit z dežniki, ki so jih ljudje prenesli na svoje pametne telefone, da pokažejo Unicodu, kako možno si želijo, da emotikon za kondom postane resničnost.

foto-3Da obeležijo svetovni dan boja proti aidsu, so ljudje svojo podporo pokazali z uporabo emotikona dežnik več kot 15.000-krat na Twitterju. Hashtag kampanje #CondomEmoji je po svetu dosegel več kot 44 milijonov potencialnih prikazov. Spremljajoča globalna raziskava je dodatno podprla boj za uradni emotikon varnega seksa in razkrila, da več kot tri četrtine mladih uporablja emotikon za pogovor o seksu, več kot 91,7 % pa se jih strinja, da bi bil emotikon s podobo kondoma na njihovem telefonu pomembna pomoč pri varnem seksu.

Emojipedia, “vodilni vir pri dokumentiranju emotikonov”, je objavila, da je posodobila svojo opredelitev “odprtega dežnika z dežnimi kapljicami” kot odziv na vpliv, ki ga je imela kampanja in glede na spremembe v uporabi emotikona. Poleg tega je prvič do sedaj Emojipedia pokazala podporo kampanji, in sicer tako, da je ustvarila stran za emotikon s podobo kondoma, ki sploh še ni bil potrjen. Nikoli do sedaj Emojipedia ni objavila strani z ikono, ki jo Unicode še ni uradno potrdil. Tako Unicodu sporoča, naj ponovno pretehta svojo odločitev in naj #CondomEmoji postane resničnost.

foto-5Volker Sydow, globalni direktor Durexa, izpostavlja: “Vemo, da mladi uporabljajo emotikone pri medsebojni komunikaciji in pri pogovoru o seksu. S tako veliko mladimi po celem svetu, ki so ta teden uporabljali neuradni emotikon za varen seks, smo dobili še močnejši dokaz, da je pravi #CondomEmoji nujen dodatek k uradnim emotikonom, saj na ta način spodbujamo varen seks.”

Ustanovitelj Emojipedie Jeremy Burge dodaja: “Če 60 odstotkom ljudi, ki jim je neprijetno razpravljati o varnem seksu, uporaba neuradnega emotikona za varni seks to razpravo olajša, je to enkratna stvar. Uporaba emotikonov je zelo fleksibilna in se s časom spreminja. Emotikoni so odličen način, da tovrstne razprave postanejo bolj dosegljive vsem.”

Poglejte si še uradno kampanjo, znotraj katere #CondomEmoji-ji promovirajo varen seks:

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si