Čudežna hialuronska kislina

Hialuronska kislina (hialuronan) ima izjemno dobro sposobnost zadrževanja vode v tkivih, saj lahko zadrži tudi do 1000-kratno maso vode glede na lastno težo.

V telesu nastopa kot del sinovialne tekočine v sklepih in tako deluje kot lubrikant, sodeluje pa tudi v procesih nastajanja kolagena in elastina. Hialuronska kislina je tudi ključna komponenta zdrave kože. Kar 50 % vse strukturne hialuronske kisline v telesu je namreč moč najti v njeni matrici, pomanjkanje hialuronske kisline pa se navzven izraža kot suha koža, neelastičnost in zateglost ter pojav gub.

Uporaba hialuronske kisline
Pred več kot 40 leti so hialuronsko kislino začeli uporabljati pri očesnih operacijah, danes pa jo vbrizgavajo v kolena in ostale sklepe v primerih ostoartritisa, dodajajo k izdelkom za celjenje poškodb oziroma ran, še bolje pa jo poznamo kot sestavino številnih kozmetičnih izdelkov za suho kožo in proti gubam – predvsem zaradi izjemne sposobnosti zadrževanja vode.
Z vbrizgavanjem hialuronske kisline se čedalje pogosteje popravljajo oziroma polnijo mehke nepravilnosti na koži oziroma gube. Prisotnost hialuronske kisline v podkožnem tkivu spodbuja širjenje keratinocitov in povečuje prisotnost retinojske kisline, kar krepi vlaženje kože. Njeno delovanje spodbuja tudi sintezo kolagena in nekatere druge naravne kožne funkcije. S svojimi lastnostmi in delovanjem je tako hialuronska kislina ključna pri ohranjanju in spodbujanju nekaterih bistvenih procesov v koži ter tvorbi njene strukture.

Linija Hyaluron-Filler

S staranjem kože se raven naravno prisotne hialuronske kisline zmanjša, kar povzroči nastanek linij na površini kože in globlje gube.
Vsi izdelki iz klinično preizkušene linije Eucerin Hyaluron-Filler vsebujejo kombinacijo kratko- in dolgoverižne hialuronske kisline in bioaktivni glicin saponin, snov, ki dokazano poveča sintezo koži lastne hialuronske kisline.
Če so linije in gube vaša primarna skrb pri staranju, so izdelki Eucerin Hyaluron-Filler prava izbira, saj učinkovito zapolnijo gube, koža pa jih zelo dobro prenaša.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri