Cvetni prah pride v telo tudi skozi kožo


Alergija na cvetni prah je ena izmed najpogostejših oblik preobčutljivosti za določene snovi. Po poročilih Svetovne zdravstvene organizacije se število ljudi, ki so oboleli za alergijo, v razvitih državah stalno povečuje. Alergijski rinitis je odziv na nezaželen alergen, imelo naj bi ga kar od 25 do 40 odstotkov ljudi.

Simptomi alergije na cvetni prah se kažejo kot draženje v nosu in požiralniku, srbeče in pekoče oči, glavobol, utrujenost in izcedek iz nosu. Zelo neprijetni znaki in tisti, ki to doživljate, veste, o čem govorimo. Kožo pa se da pred vplivi alergenov zaščititi. Temu je na voljo linija izdelkov Eucerin pH5, ki s ključnimi aktivnimi sestavinami aktivirajo zaščitne mehanizme kože, kar krepi lastno zaščitno funkcijo. Ta je ključna v obrambi pred prodiranjem alergenov skozi kožo.

Večerno čiščenje: preden greste spat, se oprhajte in si umijte lase. Uporabite na primer Eucerin DermoCapillaire pH5 šampon, ki nežno odstrani cvetni prah in druge alergene z las. Za umivanje telesa uporabite pH5 gel za prhanje, ki blago očisti kožo in varuje funkcijo bariere.

Oblačila pustite zunaj: oblačila, v katera se ujame cvetni prah, pustite že pred vrati spalnice. Tako bo veliko cvetnega prahu preprosto ostalo zunaj.

Dosledno negujte kožo: redno mazanje s kremo, na primer Eucerin pH5 ali UltraSENSITIVE kremo, okrepi naravno bariero in obrambne mehanizme kože.

Menjajte posteljnino: v posteljnini se kopiči cvetni prah – še posebej ko je okno pogosteje odprto. Zato je dobro, če jo večkrat zamenjate.

Pazite na čas: svoje aktivnosti na prostem načrtujte glede na koncentracijo cvetnega prahu v zraku. V mestu je obremenjenost s cvetnim prahom najmočnejša med 19. in 24. uro, na deželi pa zjutraj med šesto in osmo!

Zaprite cvetni prah ven: na okno spalnice namestite mrežo proti cvetnemu prahu (na primer tesa® Protect zaščitno mrežo proti cvetnemu prahu).

Zmanjšajte in očistite: skušajte se znebiti lovilcev cvetnega prahu v stanovanju (preproge, zavese in podobno). Blazine in podobne predmete pogosto operite. Dodatno pomaga tudi ustrezen filter v sesalniku.

Izogibajte se rožam: šopki rož so brez dvoma lepi. Toda v hišo prinesejo tudi cel kup cvetnega prahu. Raje se jih izogibajte!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si