Današnje kosilo: pomlad na krožniku

Postajajo dan enak dnevu? Poskrbite za pisanost na krožniku in si polepšajte današnji dan tudi za družinsko mizo! GRAZIA je navdih našla pri kreativnem kuharskem paru Jerneju in Maji. 

 

Kremna brokolijeva juha s sladkim krompirjem in sirom

Kremna brokolijeva juha s sladkim krompirjem in sirom je naravnost odlična, pripravljena v samo 25 minutah. Kremasta, gladka in bogata, okusna.

Kremna brokolijeva juha s sladkim krompirjem in sirom je resnično fantastična. Za hladne dni, ko potrebujemo nekaj komforta je tale odlična kremna juha super izbira. Pripravljena v samo 25 minutah, okus brokolija pa še dodatno poživi sladek krompir in sir. Ta juha je nastala po čisto hecnem slučaju “čiščenja hladilnika”. Imela sva še nekaj brokolija in sladkega krompirja, ki ju je bilo potrebno porabiti. Najlažje je to v zimskih časih seveda storiti tako, da pripravimo kremno zelenjavno juho in tale je bila tako slastna, da sva jo pripravila še večkrat, zasluži pa si tudi mesto na blogu, da jo lahko pripravite tudi vi. V loncu preprosto vse skuhamo, spasiramo, potem pa dodamo še zelo pomemben dodatek: sir. Ta juho poživi, obogati in jo naredi izjemno bogato in kremasto. Priprava je zelo enostavna, čas kuhanja in priprave pa ekstra hiter. Hitro, slastno in seveda, zelo slastno.

Klik za recept: jernejkitchen.com

 

Kitajski rezanci z govedino

Kitajski rezanci z govedino ali stir fry je hitro in zelo slastno azijsko kosilo, polno vitaminov, bogatega okusa. Preprost recept za vse dni v tednu.

Tako enostavni za pripravo in tako slastni. Kitajski rezanci z govedino, ali stir fry, kot jih lahko preprosto poimenujemo, so naravnost odlični. Hitro prepražena, hrustljava zelenjava, perfektno skuhani jajčni rezanci in mehka govedina. Mmm, te kitajske rezance zagotovo pripraviva vsaj enkrat na mesec, govedino pa včasih zamenjava s piščančjim mesom ali kozicami. Tudi pri zelenjavi ne komplicirava in uporabiva tisto, ki je v sezoni in ki je pripravljena hitro, v voku. Skrivnost začinjenosti se skriva v sojini omaki in tamarindu, ki pa ga lahko dobite v vsaki bolje založeni trgovini. Splača se poskusiti, res je odlična jed.

Klik za recept: jernejkitchen.com

 

Dober tek!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si