Danes ne pozabimo na poljube


6. julij je še posebej prijeten dan, saj obeležujemo mednarodni dan poljubljanja. Dan za poklon tej čudoviti gesti, ki omehča srce, in dan za poklon ustnicam, ki veljajo za enega najbolj privlačnih delov telesa. Preberite še nekaj zanimivih dejstev o ustnicah in poljubih.

Zanimivosti o ustnicah
Uganete, kaj je tisto, kar moški najprej opazijo na obrazu ženske? Ustnice. Raziskava znanstvenikov iz Univerze v Manchestru, ki so petdesetim moškim kazali slike različnih žensk, je pokazala, da so moški prvih deset sekund kar polovico časa na ženskah opazovali ustnice. Če so bile ustnice obarvane rožnato, so v njih strmeli 6,7 sekunde, če so bile obarvane rdeče, pa 7,3 sekunde. Če ustnice niso bile naličene, so v ustnice strmeli le dobri 2 sekundi.

Pri blagovni znamki Labello se tega zavedajo, zato so postavili v svoje vrste številne balzame, ki ustnice ne le negujejo, temveč tudi nežno in privlačno obarvajo. Čudovit rožnat odtenek na ustnicah pričara balzam Labello Soft Rose, ki je sedaj na voljo v omejeni izdaji z močnimi sporočili, kot so #pinkprincess, #girlboss in #yougogirl. Rahlo rdeč odtenek boste dame dosegle s trendovskim balzamom Labellino Watermelon & Pomegranate, ki je zaradi svoje priročne oblike in čudovitega vonja po lubenicah še posebej priljubljen. Vsi balzami Labello pa poskrbijo za lepo negovane ustnice in nežne poljube.

 

 

 

Zvezdnice in zvezdniki z najlepšimi ustnicami
In ustnice katerih zvednic so moškim še posebej všeč? Med zvezdnice z najlepšimi ustnicami sodijo Angelina Jolie, Scarlett Johansson, Cheryl Cole, Jessica Alba in Beyonce Knowles. Z najbolj privlačnimi ustnicami med moškimi zvezdniki se ponašajo Jensen Ackles, Chris Evans, Ian Somerhalder, Tom Hardy in Brad Pitt.

Zanimivosti o poljubih
Poljub je tako lepa in čutna gesta, da si je izboril prav posebno mesto v številnih vrstah umetnosti. Poljub je motiv in ime ene izmed najbolj romantičnih umetnin, slike Gustava Klimta. Umetnina je nastala med letoma 1907 in 1908, prikazuje moškega, ki v tesnem objemu poljublja žensko. Slika krasi dunajsko galerijo Belvedere.
Eden izmed najslavnejših prizorov v sodobnejšem filmu je poljub v dežju Ryana Goslinga in Rachel McAdams v filmu Beležnica, pa tudi poljub Kate Winslet in Leonarda DiCapria na premcu Titanika v filmu Titanik. Nič manj filmski pa ni bil niti poljub Kate Middleton in princa Wiliama na balkonu Buckinghamske palače na njun poročni dan. Trajal je 1,25 sekunde.
Poljubljanje je sicer tesno povezano z našo samopodobo. Nemška študija je celo pokazala, da moški, ki prejmejo poljub svoje žene, ko gredo od doma, več zaslužijo, saj imajo boljšo samopodobo. Še razlog več, da 6. julija, na dan poljubljanja, ne pozabimo na poljube.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si