Danes rojstni dan praznuje priznani violinist Nigel Kennedy

foto: Henryk Pietkiewicz

 

V mesecu februarju s koncertom v sklopu Zimskega festivala v Slovenijo prvič prihaja violinistični virtuoz Nigel Kennedy, ki prav danes, 28. decembra, praznuje 61. rojstni dan.

Priznani angleški violinist Nigel Kennedy je s svojim šarmom in karizmatičnim nastopom, ki je klasično glasbo približal množicam, postal mednarodni superzvezdnik in še danes s svojimi albumi ostaja najbolje prodajani violinist vseh časov. Njegov posnetek Vivaldijevih Štirih letnih časov je leta 1989 dosegel prodajo preko 2 milijona kosov in postal eden najbolje prodajanih plošč klasične glasbe sploh.

Nekonformistični umetnik je poznan po svojih unikatnih nastopih, na katerih se rad približa občinstvu. Svoje nastope je popeljal izven klasičnih okvirov in premaknil meje žanra klasične glasbe. V svojem ustvarjanju se je lotil tudi rock glasbe s priznanimi interpretacijami del, po katerih je slovel pokojni Jimi Hendrix, kar je vodilo v številna sodelovanja s znanimi izvajalci, kot so Sir Paul McCartney, Kate Bush, The Who, pevcem Robertom Plantom skupine Led Zeppelin in mnogimi drugimi.
Prvega rock zvezdnika klasične glasbe boste v živo lahko slišali 10. februarja 2018 v Unionski dvorani.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si