Dercos pomirjujoča nega za občutljivo lasišče

Občutljivo lasišče je danes pogosta težava, ki se kaže z občutkom pekoče bolečine, skelenja in srbečice. Živčni sistem zazna vsak mikrodražljaj, naj bo mehanski, toplotni ali kemijski, kar lahko privede do reakcije lasišča. S poglobljenim razumevanjem bioloških in okoljskih vplivov na lase in z zavedanjem, da vse izvira iz lasišča, Dercos že več kot 40 let razvija večdimenzionalne rešitve za različne težave las in lasišča. Letos Dercos predstavlja izjemno pomirjujoč šampon za občutljivo lasišče, ki že po prvi uporabi pomirja neugodje lasišča tudi do 48 ur.[1]

28 %[2] svetovnega prebivalstva ima občutljivo lasišče in različne simptome, kot so srbečica, neprijetna napetost, razdraženost in rdečica. Razlogi za občutljivost lasišča so biološki mehanizmi in zunanji dejavniki. Biološki mehanizmi, ki povzročajo težave z lasiščem, so hiperaktivnost živčnih vlaken, poškodovana zaščitna bariera kože in peroksidacija skvalena, zaradi katerih se pod vplivom različnih zunanjih dejavnikov, odgovornih za reakcije lasišča, lahko pojavijo težave z lasiščem:

ZATEGOVANJE LASIŠČA zaradi intenzivnega krtačenja, sušenja las in zategovanja z elastikami vodi v neravnovesje lasišča in moti naravno celično obnavljanje. Proces luščenja je neuravnovešen, kar povzroči spremembo zaščitne bariere na lasišču in pojavi se občutek pekoče bolečine in skelenja.

VNETJE LASIŠČA, do katerega pride pod vplivom tako imenovanega toplotnega stresa zaradi sušenja las, uporabe likalnika za lase ali vroče vode, povzroči spremembe zaščitne bariere kože in dehidracijo lasišča. Lasje postanejo suhi in pojavi se občutek skelenja, srbečice in pekoče bolečine.

ALKALNE REAKCIJE NA LASIŠČU, ki jih povzročijo onesnaženost, barvanje las in neprimerni preparati, vplivajo na naravno ravnovesje lasišča. Agresivni kemijski učinki na lasišču so vzrok za porušeno ravnovesje lipidov v poroženeli plasti, ki ščiti lase pred izsušitvijo in škodljivimi dejavniki iz okolja. Zato je na mastnem lasišču izrazitejše ščemenje, medtem ko je na suhem lasišču prisoten občutek pekoče bolečine, skelenja in srbečice.

REŠITEV DERCOS – POMIRJUJOČE DELOVANJE

Ker želi olajšati življenje osebam z občutljivim lasiščem, Dercos predstavlja nego, ki pomirja lasišče in ga naredi odpornejšega proti stresnim faktorjem ter tako poskrbi za dolgotrajnejše ugodje: Dercos šampon za pomiritev občutljivega lasišča.

1 2

DERCOS ŠAMPON ZA POMIRITEV OBČUTLJIVEGA LASIŠČA: prvi šampon znamke Vichy za pomiritev občutljivega lasišča s formulo brez sulfatov, ki združuje dve pomirjujoči sestavini (bisabolol in madecassoside brez sulfatov z aktivnim kompleksom SENSIRINE ter obogaten z glicerinom in pantenolom za pomirjujoč učinek). Pomirjujoča nega za lase s termalno vodo Vichy deluje na tri glavne simptome občutljivega lasišča – srbečico, občutek neugodja in zategovanje – ter pripomore k sijočim, mehkim in lepim lasem. Že po prvi uporabi ustvari občutek dolgotrajnega ugodja, ki traja do 48 ur po umivanju las. Ta hipoalergena nega za lase ima nežen vonj, obnavlja sijaj in mehkobo las ter olajša razčesavanje. Izdelek je preizkušen pod dermatološkim nadzorom, je brez parabenov in obogaten s termalno vodo Vichy, ki pomirja lasišče.

Linija izdelkov DERCOS predstavlja dermatološko in kozmetično strokovno znanje za zdravje in lepoto las. S pomočjo nove DIAGNOZE LAS izberite ustrezni izdelek za nego las in lasišča: Dercos poživljajoč šampon proti izpadanju las, šampon proti prhljaju za normalne in mastne ter za suhe lase, šampon za pomiritev občutljivega lasišča, hranilni obnovitveni šampon in balzam za suhe, krhke in poškodovane lase, šampon za uravnavanje sebuma in Neogenic šampon za gostoto las ter nežni krepilni šampon z minerali.

[1] Test redne uporabe v Italiji

[2] % ljudi, ki menijo, da imajo občutljivo lasišče

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si