Detajli, ki bodo povečali število sledilcev na Instagramu!

V čem se razlikujeta popularen Instagram in običajen Instagram? Odgovor je jasen: v kar precej rečeh! Nikar ne mislite, da je število sledilcev na Instagramu zgolj stvar prepoznavnosti. Za dobrimi Instagram vsebinami se skriva kar precej dela in upoštevanje kar nekaj zakonitosti, ki povzročijo, da je fotografija vrhunska. Če si želite na tisoče sledilcev na Instagramu, morate slediti premišljeni taktiki, kako jih pridobiti, na Instagramu morate biti aktivni sleherni dan, hkrati pa morate ogromno energije vložiti v dobro kadrirane, privlačne in zanimive fotografije, ki morajo kljub premišljenosti dajati občutek spontanosti. Grazia z vami danes deli nekaj zlatih pravil influencerjev, kako posneti dobro fotografijo:

Bistvenega pomena je dobra svetloba: Najbolje je, če snemate pod naravno svetlobo in poskrbite, da čez fotografije in predmete na fotografiji na padajo sence. Pametni telefon z dobro kamero je, torej, bistven pripomoček vsakega influencerja.

Spoštujte pravila dobrega selfija: Poiščite kot, ki laska vašemu obrazu, in pazite, kako držite roko, s katero držite telefon. Pazite na sence, ki ne smejo prekrivati vašega obraza, hkrati pa poskrbite, da se ne boste svetili po čelu in nosu. Pomemben del selfija so ustnice, zato poskrbite, da boste za takšne priložnosti imele vedno popolno nanešeno šminko.

Izberite dobro podlago: Ko govorimo o fotografijah z različnimi predmeti, je podlaga, na kateri fotografiramo, zelo pomembna. V zadnjem času so zelo priljubljene marmorne plošče, ki dodajo kanček glamurja in odlično poudarijo detajle. Ko fotografirate hrano, za podlogo zelo dobro funkcionirajo naravni materiali, kot so lesene deske in mize.

Izberite svoje zaščitne barve: Ko govorimo o barvah, se držite pravila “manj je več”. Na fotografijah naj ne bodo več kot tri barve, z njihovimi odtenki pa se svobodno poigrajte. Če želite pridobiti kar največ sledilcev na svojo stran, izberite dve barvi, ki vas najbolj predstavljata in jih poskušajte uporabiti na večih fotografijah, kot nekakšno rdečo nit vaše insta-zgodbe.

Vstanite zgodaj: Ni pomembno, kdaj boste objavili fotografijo, a pomembno je, da ta nastane zjutraj, saj je takrat svetloba najboljša, še posebej, če fotografirate v zaprtem prostoru.

Vedno uporabljajte isti filter: To je zelo pomembno, če želite, da imajo vaše fotografije rdečo nit in je Instagram videti enoten.

Za “profi” videz investirajte v Lightroom: Večina influencerjev ne uporablja klasičnih filtrov, ki jih ponuja Instagram, pač pa fotografije obdelajo v Lightroomu.

Bodite pristni: Če boste dovolj dobri, lahko zamikate tudi oglaševalce, zato se potrudite, da bodo vaše vsebine pristne, da bodo resnično odražale vas in vas bodo sledilci začutili.

Zabavajte se: Stiliranje fotografij vzemite kot svoj kreativni izziv, kot zabavo. Le tako bo rezultat zanimiv za širše množice. Če vam to ne leži, se nikar ne mučite, pač pa raje poiščite koncept, ki bo kar najbolje prikazal vašo osebnost in začel zanimati sledilce.

Bodite samosvoji: Tiste, ki kopirajo druge, je precej lahko spoznati. Bodite samosvoji in zvesti sebi, svojim vrednotam in načinu življenja.

Foto: Instagram

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si