DIESEL nadaljuje s trajnostnimi jeans kreacijami

V tej sezoni italijanska modna znamka DIESEL s ponosom predstavlja še več jeans kreacij, ki so del kolekcije za sezono pomlad in poletje 2020. V skladu z nedavno zavezanostjo blagovne znamke, da bo tudi v prihodnje usmerjena v trajnostni razvoj, je v spoštovanju do okolja uspešno ohranila svoj DNK.

 

 

Dieselova strategija “For Responsible Living”, ki jo je začela januarja, je zaveza, da bo delovala v korist sedanjih in prihodnjih generacij ter zagotovila nadaljnji uspeh znamke v naglo spreminjajočem se svetu. Strategija temelji na štirih ključnih stebrih in zavezah: Be The Alternative, Stand For The Planet, Celebrate Individuality and Promote Integrity (op.a.: bodi alternativa, poskrbi za okolje, proslavljaj individualnost in spodbujaj integriteto).

Tako izgled kot otip najnovejših jeans kosov sta enaka predhodni liniji jeans kreacij s podpisom “vintage”. Novo predstavljena oblačila so bila ustvarjena z uporabo inovativnih oblikovalskih tehnik, ki znatno zmanjšajo porabo vode in kemikalij med proizvodnim postopkom. Vsak par je namreč obdelan z minimalno količino kemikalij s certifikatom GreenScreen, količina porabljene vode pa je v primerjavi s konvencionalnimi metodami manjša za do 40%.

Paleta omenjenih jeans kosov ponuja tri moške in tri ženske različice. V ponudbi za ženske je posebnost model D-RIFTY, primeren za vse tipe postav, saj predstavlja kroj z ravnimi hlačnicami in srednje visokim pasom. Dotični model je obdelan s pralnim postopkom 092X, ki še dodatno ohranja skrb do okolja in terja 180 litrov vode manj kot običajni postopki. Okolju prijaznejši postopki obdelave jeansa so bili uporabljeni tudi v proizvodnji hlač za moške, kjer sta D-VIDER in D-STRUKT zastopana kot osrednja modela jeans hlač.

Vsak par okolju prijaznejših in trajnostnejših Dieselovih jeans hlač nosi naslednje sporočilo: “Oblačilo je izdelano na odgovoren način, v Italiji. Z uporabo inovativnih tehnik je znamka Diesel omejila uporabo vode in kemikalij uporabljenih v proizvodnih, pralnih in obdelovalnih postopkih. Oblačilo se ponaša z DNK znamke, ki sledi trajnostnemu razvoju.”

 

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si