DIESEL se je pridružil trajnostnemu modnemu paktu

DIESEL pridružen k THE FASHION PACT

Po nedavni predstavitvi strategije For Responsible Living (strategija za odgovorno bivanje) na milanskem tednu mode v Milanu, je DIESEL naredil naslednji korak v svoji zavezi ter se pridružil The Fashion Pact modnemu paktu, globalnemu zavezništvu modnih blagovnih znamk, zavezanih okoljskim ciljem.

 

 

Aprila lani, pred zasedanjem skupine G7, je francoski predsednik Emmanuel Macron predlagal François-Henriju Pinaultu, predsedniku in izvršnemu direktorju podjetja Kering, da izvrši združitev vodilnih akterjev v modni in tekstilni industriji, ki naj se dosledno zavzemajo za doseganje predstavljenih ciljev.  63 podpisnic modnega pakta The Fashion Pact se tako zavezuje k doseganju praktičnih ciljev na treh področjih: podnebje, biotska raznovrstnost in oceani.

Renzo Rosso, ustanovitelj znamke Diesel in predsednik matične družbe OTB je dejal:

 

»Za spremembo načina poslovanja je ključno sodelovanje. Že dolgo sodelujemo s Camera Nazionale della Moda Italiana, da bi v Italiji nadaljevali pogovor o trajnosti, vendar prepoznavamo svetovni odtis naše industrije. Diesel sem zasnoval na vrednotah spoštovanja in odgovornosti in ena naših največjih nalog je ustvarjanje kulture trajnosti v celotni naši organizaciji. Veselim se sodelovanja z vsemi enakomislečimi podjetji, ki verjamejo, da je prihodnost mode in našega planeta v tem, da se združimo pod skupnim ciljem in določimo jasne in uresničljive korake, da bomo naslednjim generacijam prepustili boljši svet. “

 

Diesel-ova trajnostna strategija For Responsible Living temelji na štirih ključnih stebrih in zavezah pod naslovom “Be The Alternative, Stand For The Planet, Celebrate Individuality and Promote Integrity”. Njegova napoved in začetek je pomenil uvod v pomembna poglavja te modne znamke, ki bodo usklajena s cilji modnega pakta The Fashion Pact. Diesel bo v prihodnjih mesecih določal merljive cilje, nenehno in javno sledil napredku ter na transparenten način pokazal svojo zavezanost odgovornemu poslovanju za prihodnje generacije.

 

Znamka DIESEL je v Sloveniji na voljo v Ljubljani in sicer v Emporiumu v BTC ter v Galeriji Emporium.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si