Dimensions festival – ena od najkakovostnejših festivalskih izkušenj v regiji

1280x720-LOu

24. avgusta bo kultna britanska zasedba, Massive Attack, v pulski Areni otvorila jubilejni 5. Dimensions festival, ki ga odlikuje vrhunska koncertna produkcija in ki je v zadnjih letih pridobil status enega najbolj vplivnih festivalov elektronske glasbe na svetu. Peti rojstni dan festivala bodo obeležila legendarna imena iz sveta techna, housea, jazza in soula, ki si bodo od 25. do 28. avgusta delila odre v idiličnem ambientu trdnjave Punta Christo. Odštevanje do festivala se sicer začne že v mesecih pred avgustom, s pred-festivalskimi dogodki. V Ljubljani se bo tako odvil Dimension Launch Party, in sicer v klubu ZOO, 7. maja, ko bo nastopila ena najbolj prepoznavnih techno didžejk v regiji, Miss Sunshine aka Insolate.

2015_Miss-Sunshine-03-e1443121124742

Dimensions festival je v petih letih obstoja postal ultimativna destinacija za zahtevne ljubitelje elektronske glasbe iz celega sveta. Brezkompromisni izbor najboljših izvajalcev, ozvočenje, kakovostno v svetovnem merilu, prekrasen jadranski ambient in prijateljsko vzdušje so temelji visokega ugleda tega edinstvenega dogodka, ki po besedah organizatorjev na tem prostoru nima konkurence:

“Odločili smo se, da obiskovalcem ob 5. jubilejni izvedbi festivala ponudimo najboljši in najobširnejši program. Ob legendarnih Massive Attack bo na Dimensions Festivalu prvič po 20-letnem premoru ekskluzivno nastopil pionir house glasbe, Larry Heard aka Mr. Fingers. Na priljubljenem Moat odru bo nastopil Richie Hawtin s posebej za to priložnost pripravljenim 100% techno setom. Mauritz von Oswald, človek, ki je sinonim za evropski techno, bo nastopil kar dvakrat. Najprej s svojim DJ setom, potem pa še z njegovo priznano jazz-fusion skupino Mauritz von Oswald Trio, v kateri bobna nigerijski glasbenik Tony Allen, vodja skupine Fela Kuti, ki sta ga tako Fela Kuti kot Brian Eno razglasila za očeta afrobeata. Z izbiro omenjenih, in cele vrste drugih, kakovostnih glasbenikov, Dimensions festival ponovno potrjuje svoj eklektični karakter po katerem je festival postal znan in priljubljen,« so v izjavi poudarili organizatorji festivala.

55ea3a9e333931000600000f

V sklopu praznovanja letošnje 5. obletnice, se bo v mesecih do festivala, odvila tudi cela vrsta dogodkov, natančneje, kar 39 in sicer na 3 kontinentih, v 20 državah, med njimi tudi v Sloveniji. Na Dimensions Launch Partiju, 7. maja, v ljubljanskem klubu Zoo, bodo tako barve festivala – in techna – zastopali: priznana hrvaška techno didžejka Miss Sunshine aka Insulate, ob podpori Tinota Dobrića ter domačih prepoznavnih didžejev Marte in Rolija. Techno seti Miss Sunshine bazirajo na njenem prepoznavnem stilu, groovu in tehniki in zajemajo različne, večkrat skrivnostne sorte tega žanra, obogatene z barvami in melodijami. Plesišča osvaja tudi s svojo produkcijo. Zadnji EP, The Mood Module, je lani izšel pri priznani založbi Deeply Rooted pod njenim novim aliasom Insolate, zagnala pa je tudi lastno glasbeno platformo in vinilno založbo Out of Place.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si