DIPLOMSKI FILMI AGRFT V KINU BEŽIGRAD


Kino Bežigrad bo v torek, 3. aprila, ob 19. uri gostil projekcijo sveže pečenih diplomskih filmov Akademije za radio, film in televizijo. Gre za poseben dogodek, na katerem si bodo obiskovalci ogledali četverico kratkih filmov avtorjev generacije 2017, in to za simbolično ceno dveh evrov in pol. Program sestavljajo ČEVLJARNA, ŠE SREČA!, ANJA GANJA in KAR OSTANE. Gre za zelo raznolike filme, ki ponujajo širok spekter različnih slogov in žanrov ter se dotaknejo številnih tematik.

ŠE SREČA!
Izidor sanja, da bi nekoč postal pravi gasilec. Cilj je nedosegljiv do loto dobitka, ko se Izijev svet obrne na glavo. Kaj je res in kaj ne? Kdo je in kdo ni? Kdo ima in kdo nima?

ČEVLJARNA
Čevljarna je vizualno razburljiv, brez-dialoški film, ki sledi Veroniki skozi distopični svet poln anemičnih ljudi in težkih temačnih tovarn. Spoprijema se z hladnostjo sveta okoli nje in se proti njej bori z vsem kar ima kljub strogemu očesu avtoritete.

ANJA GANJA
Mlad par doživlja krizo, ker je dekle vse bolj razočarano nad nenehno zakajenim partnerjem. Sčasoma se njegova blažena odsotnost prične fizično manifestirati in stvari postanejo bizarne.

foto: Boj Nuvak


KAR OSTANE

Nekje sredi trav se počasi in tiho zarašča sled dveh teles. Na hodniku gori luč. On jo je vedno pozabil ugasniti. V njeni roki par kamnov. Če jih stisne dovolj močno, ju mogoče ne bo odneslo.

Vstopnice za dogodek so že v prodaji, možna pa je tudi rezervacija na spletni strani Kina Bežigrad.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si