Divja solata s piščancem

Maja-in-JernejPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Solate so lahko super kreativne in čisto nič vsakdanje. Verjetno je spomladi toliko zanimivih in odličnih sestavin, da bi lahko vsak pomladni dan jedli čisto drugačno, okusno solato. Midva sva izkoristila to, kar je na vrtu in ob robu gozda, kot naprimer koprive in kislica. Ta solatni recept je predlog, kako izkoristiti pomladne naravne darove, si narediti pestro kosilo oziroma večerjo. Uporabite lahko tudi kakšno drugo zelenjavo, kot naprimer šparglje in redkvice. Jernej pa se je poigral tudi s prelivom in naredil malo drugačnega, s krompirjem. Lahko, enostavno, spomladansko in čisto nič vsakdanje. Božansko dobro.

Za 2 osebi

Čas priprave: 20 minut; čas kuhanja: 20 minut

chicken-salad_jernejkitchen

SESTAVINE:

Krompirjev preliv – recept tukaj: http://www.jernejkitchen.com/sl/recepti/perutnina/solata-s-slastnim-prelivom-in-piscancem

SOLATA S PIŠČANCEM

1 treviški radič

2 pesti poljubnih mladih solatnih listov

dve vejici drobnjaka

1 šop gozdne ali navadne kislice (poljubno)

nekaj koprivinih cvetov (poljubno)

nekaj lističev melise

1 pest mladega brokolija

180 piščančjih prsi

1 žlica olivnega olja

morska sol, sveže mleti črni poper

POSTOPEK:

Radič in solatne liste dobro očistimo. Na grobo nasekljamo drobnjak. V kolikor uporabljamo kislico in koprivne cvetove, očistimo tudi te. Pod vodo umijemo brokoli in ga osušimo. Natrgamo ga na manjše kose. Piščančja prsa razpolovimo, tako da dobimo dva zrezka. Prsa posolimo in rahlo popramo. Na ogenj pristavimo ponev, dodamo olivno olje in popečemo prsa. Na vsaki strani pečemo piščančja prsa približno 3 minute. Še tople narežemo na trakove.

V večjo skledo damo solatne očiščene solatne liste, zelenjavo in polovico zelišč. Prelijemo s polovico krompirjevega preliva in dobro premešamo. Dodamo narezana piščančja prsa, pokapljamo s preostankom preliva in dodamo še preostalo polovico zelišč. Solato postrežemo s popečenim kruhom, poljubno pa lahko dodamo tudi mehko kuhano jajce in še kakšno spomladansko zelenjavo, kot npr. redkvice. Dober tek.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si