Do dvakrat hitrejše celjenje ran


Naj gre za majhno ureznino na prstu ali kirurško rano s šivi – rane so del vsakdanjega življenja. Kljub temu težko vemo, ali je bilo naše ravnanje pri oskrbi rane ali pri pomoči drugim pravilno.

Na srečo dobra oskrba ran ni nujno zapletena!
Odvisno od vrste, velikosti in mesta rane lahko večino ran povsem preprosto oskrbite kar doma. Kako? Sledite naslednjim korakom:

1. korak: Očistite rano
Prvi pogoj za optimalno celjenje je povsem čista rana. S Hansaplast sprejem za rane očistite umazanijo, bakterije in vidne delce, da preprečite okužbo rane.

2. korak: Zaščitite rano
Drugi korak je zaščita rane pred umazanijo in bakterijami, da omogočite nemoteno celjenje. Rano prekrijte z obližem, sterilno oblogo za rano ali zložencem znamke Hansaplast.

3. korak: Spodbudite hitro celjenje rane
V tretjem koraku lahko spodbudite varno in hitro celjenje rane z manj tveganja za nastanek brazgotine. Redno nanašajte Hansaplast mazilo za celjenje ran, dokler se rana popolnoma ne zaceli. S temi tremi preprostimi koraki boste pomagali preprečiti okužbo rane, pospešili njeno celjenje in izboljšali videz kože med celjenjem. Če je rana globoka, močno krvavi ali so vidni znaki okužbe, kot so rdečina, oteklina ali občutek toplote, obvezno obiščite zdravnika.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si