Do hollywoodskega nasmeha kar v domači kopalnici

 

Sanjate o bleščeče belih zobeh, a se obenem izogibate dragim zobnim posegom? Pobrskajte med vašimi kuhinjskimi policami, kjer se zagotovo skriva nekaj naravnih belil, ki vam bodo pomagala do bolj belih in sijočih zob. 

 

Kurkuma

Zmešajte 4 čajne žličke kurkume z 2 čajnima žličkama sode bikarbone in 2 žlički kokosovega olja, dokler zmes ne postane enotne teksture in jo redno uporabljajte namesto zobne paste.

 

Soda bikarbona in limona

1 minuto žvrkljajte mešanico čajne žličke sode bikarbone z nekaj kapljicami limone ter nato temeljito sperite usta. Čeprav okus sode bikarbone morda ni najbolj prijeten, je njena učinkovitost pri beljenju zob nedvomna. Mešanico uporabljajte največ 3-krat na mesec, da ne poškodujete zobne sklenine.

 

Aktivni ogljik

Medicinsko oglje je priljubljena izbira za naravno beljenje zob predvsem zato, ker je primerno tako za občutljive zobe kot dlesni. Zaradi blage abrazivnosti je priporočljivo čim bolj nežno ščetkanje, da ne poškodujete zobne sklenine. Čeprav se boste verjetno zgrozili nad odsevom v ogledalu, nam zaupajte, da deluje!

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si