Dobrodelna akcija NIVEA Podarite nam modro srce

V petek, 15. januarja, se je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine pričela že tradicionalna dobrodelna akcija NIVEA Podarite nam modro srce, ki bo potekala do 15. februarja, z njegovo pomočjo pa so v obliki štipendij do danes na poti do izobrazbe pomagali že 82 otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejšega okolja.

NIVEA Podarite nam modro srce_foto_Mankica_Kranjec

Kot v medijskih razpravah opažamo že vrsto let, enakih možnosti za uspešen zaključek šolanja in ustvarjanja pogojev za svetlo prihodnost nimajo vsi otroci. Podjetje Beiersdorf d.o.o. v okviru znamke NIVEA in svojega družbeno odgovornega projekta NIVEA Podarite nam modro srce tako že deseto leto zapored bogati Učni sklad in s štipendijami na poti do izobrazbe pomaga otrokom in mladostnikom po izboru Zveze prijateljev mladine Slovenije.

“Zveza prijateljev mladine Slovenije je vesela, da se bo akcija NIVEA Podarite nam modro srce odvila tudi letos, saj je v teh časih na žalost zelo dobrodošla in potrebna. Štipendije mladim ne ustvarjajo zgolj boljših finančnih pogojev v času izobraževanja, najpomembneje je, da jih opogumijo in okrepijo samozavest, saj s tem dobijo potrditev, da vanje in njihovo svetlo prihodnost nekdo verjame”, je o akciji povedala predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, Darja Groznik.

NIVEA in Bostjan Gorenc Pizama_foto_Mankica_Kranjec

Eden od nekdanjih štipendistov je tudi Martin, ki danes obiskuje študij fizike in si postavlja temelje za lepo prihodnost. A temu ni bilo vedno tako. “Ob zaključku osnovne šole se je finančno stanje v družini zelo poslabšalo. Če ne bi prejel štipendije Učnega sklada NIVEA, bi se težko vpisal na željeno gimnazijo. Prvi dve leti sem del štipendije celo namenil plačevanju elektrike, ker sicer družina ne bi imela dovolj”, se manj optimističnih časov spominja Martin. A k sreči se je finančno stanje v družini sčasoma izboljšalo, štipendijo pa je pričel vlagati v treninge plesa, sicer njegovo veliko strast. Odločitev je bila dobra in Martinu odprla nove možnosti v življenju: “Od takrat sem Slovenijo na evropskem prvenstvu v modernih plesih zastopal že trikrat, uspešno zaključil gimnazijo, danes pa študiram fiziko.”

Prav takšne zgodbe so tiste, ki podjetju Beiersdorf d.o.o. vedno znova potrjujejo, da projekt mladim med izobraževanjem resnično pomaga do uresničevanja življenjskih ciljev. “Zgodbe mladih štipendistov, ki jim je Učni sklad NIVEA olajšal postavljanje temeljev za svetlejšo prihodnost, nam je v veliko zadovoljstvo in dokaz, da smo z akcijo že vsa leta na pravi poti. Od mladih je namreč odvisna prihodnost vseh nas, zato je pomembno, da jim kot družba zagotovimo možnosti, da jo bodo lahko soustvarjali”, meni vodja projekta NIVEA Podarite nam modro srce pri podjetju Beiersdorf, d.o.o., Katja Pavli in dodaja, da je vsakič znova navdušujoče tudi veliko število modrih src, ki jih v znak podpore akciji vsako leto izdelujejo posamezniki in šolarji širom Slovenije.

NIVEA Podarite nam srce

Akcija NIVEA Podarite nam modro srce bo letos potekala do 15. februarja. Tisti, ki bi jo radi podprli, lahko modra srca s svojo željo za lepšo prihodnost otrok in vseh nas oddajo na spletni strani www.NIVEA.si/srce, ali pa jih izdelana v poljubni tehniki pošljejo na naslov: Beiersdorf d.o.o., p.p. 4130, 1001 Ljubljana.

Modra srca vsako leto izdelujejo tudi slovenski šolarji in tako bomo izbrane šolarje ponovno obiskali v družbi znanih ambasadorjev, ki bodo otroke razveselili s kratkim pripovedovanjem zgodbic in prišli po izdelana modra srca. V šolah v Ljubljani, Mariboru, Izoli, Krškem in na Jesenicah bodo z nami nekateri slovenski glasbeniki in priljubljeni komik Boštjan Gorenc Pižama, igralec Primož Forte in komik Ranko Babić, ki gledalce v zadnjem času razveseljujeta s svojimi duhovitimi vlogami v priljubljeni televizijski nadaljevanki.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si