Domač čokoladni sladoled

VP_2Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Edina stvar boljša od kremaste teskture in sijočega videza je njegov okus. Skrivnost tega slastnega, doma narejenega sladoleda je v kvalitetni čokoladi in majhnih kakavovih zrnih. Slednji naredijo prav poseben okus, malo bolj grenek, čokoladen in intenziven. Ta sladoled lahko naredite v dobrem blenderju ali aparatu za izdelavo sladoleda. Slasten, domač in hitro narejen, skoraj obvezna poletna sladica!

 

cokoladni sladoled_jernejkitchenČas priprave: 40 minut
Zamrzovanje: 8 ur

SESTAVINE:

1400 ml polnomastnega mleka (3.5% maščobe +)
5 listov želatine (poljubno)
60g cvetličnega medu
200g rjavega sladkorja
400g kvalitetne temne čokolade (70% kakava)
50g kakavovih zrn
ščepec soli

POSTOPEK:

1. ŽELATINA
Želatina je stabilizator, kar pomeni da sladoled naredi bolj kremast in prepreči, da bi se sladoled hitro stopil. V kolikor se odločite uporabiti želatino, v skodelico nalijemo ledeno hladno vodo, vanjo postavimo lističe želatine ter pustimo 10 minut, da se želatina dobro napoji z vodo.

2. ČOKOLADA
Čokolado damo v posodo. V kozico nalijemo mleko ter dodamo cvetlični med in rjavi sladkor. Postavimo na srednje močan ogenj in pustimo do skorajšnjega vretja. Nemudoma odstavimo in prelijemo čez čokolado. Dodamo ščepec soli, kakavova zrna ter dobro premešamo. Dodamo dobro odcejeno želatino in s pomočjo paličnega mešalnika ‘zmiksamo’ v gladko teksturo. Ohladimo v hladilniku.

NASVET: Ko se čokoladni sladoled ohladi, ga lahko na tej točki prestavimo v aparat za izdelovanje sladoleda in sledimo navodilom za uporabo. V kolikor tega aparata nimamo, sledimo naslednjim korakom.

3. ZAMRZOVANJE
Ko se sladoled dovolj ohladi, ga dobro zapremo in zamrznemo v zamrzovalniku za 4-8 ur oziroma dokler ne zamrzne popolnoma.

4. ZMIKSAMO
Čokoladni sladoled prestavimo iz posode, ga narežemo na manjše kose ter ga ‘zmiksamo’ v kvalitetnem blenderju na najvišji hitrosti 3-4 minute.

5. POSTREŽEMO
Čokoladni sladoled lahko postrežemo takoj, ali pa ga še za 1 uro postavimo v zamrzovalnik, na ta način bo dobil še bolj sijočo in kremasto teksturo. Hranimo v zamrzovalniku do 3 tedne.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri