Dotaknimo se neba z ENVELOPE1976

Dotakni se neba

Ko so tvoje misli potovanje, tvoje telo pa je tukaj. 

Navdihnjena iz preteklosti, a narejena da traja, nova kolekcija znamke ENVELOPE1976 je posvečena delikatnim oblekam v bledih barvah, ročno kvačkanim pleteninam in sofisticiranim kosom z zasukom- od jet-set življenja v Cannesu do glasbenih festivalov v puščavi. Ikonični trenutki iz zgodnjih 70ih let, nova kolekcija govori o ljubezni, življenju in glasbi, nostalgičnem popotovanju, ki se dotika zadnjih štirih dekad s tanko linijo inspiracije glasbene scene legendarnih 70ih, 80ih, 90ih let in leta 2000. Od Isle of Wight in  The Doors, Jimi Hendrixa pa vse do  The Who in Coachella glasbenega festivala nazaj v letu 2011 s Kanye Westom in Lauren Hill, pri čemer seveda ne smemo pozabiti omeniti klubskih zabav ob sončnih zahodih na Ibizi in ikoničnem Café del Mar kjer sta Jose Padilla in Judge Jules DJ-jala pred dvajsetimi leti.

“Vedno me je navdihovala glasbena scena in vse od malih let sem gojila posebno fascinacijo nad glasbenimi festivali. Skozi fotografska dela mojega očeta in njegovih fotografij iz koncertov, sem lahko pokukala v svet odrske slave, navdušenih fanov in razburkanega backstage dogajanja kot tudi v življenje chic gospodičen, ki so pozirale na plaži med znanim festivalom v Cannesu. Ko sem začela svojo kariero kot novinarka sem najprej potovala po svetu po turnejah z različnimi umetniki in v teh letih dobivala inspiracijo tako na, kot tudi za odrom,” je o nastajanju nove kolekcije povedala kreativna direktorica znamke, Celine Aagaard.

Njeni najbolj jasni spomini segajo na norveški festival Kalvøya, junija 1997, kjer je od blizu lahko videla Nicka Cave-a, Davida Bowieja, The Prodigy, in Skunk Anansie in večer zaključila na afterpartyju na strehi stavbe Rckefeller v središču Osla, s prav vsemi temi izvajali oziroma klasični “sem z bandom” trenutek.

In ko je že govora o klasiki, nova kolekcija je precej bolj klasična v primerjavi z modnimi momenti iz leta 97, a ključni elementi ostajajo- sivkasto rožnata, bledo zelena, črna in bela. Resice, kratke hlače in kvačkane obleke in pletenine, širok denim in Petit usnjena jakna, s katerimi bomo odplesale v poletje, ne glede na to kjerkoli že bomo!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si