Drznost odličnosti: Lady-Datejust

“Klasičen časomer, oblikovan za damo.” Tako bi nekateri opisali uro Oyster Perpetual Lady-Datejust.

Morda imajo prav. Že od zgodnjih let 20. stoletja Rolex oblikuje in izdeluje ure, primerne za zapestje vsake ženske, z enakim standardom odličnosti kot vse druge modele, ki so zgradili njegovo legendarnost. Če torej »klasičen« pomeni, da vedno zasleduje višji standard, če pomeni ohranjanje tradicije in kombiniranje elegance z natančnostjo, miline z odpornostjo, lepote z delovanjem …, potem je Lady-Datejust zares klasičen časomer, oblikovan za damo.

TEMELJNI KAMEN V ZGODOVINI ROLEXA

Pionirke so bile vedno temeljni kamen v zgodovini znamke Rolex.

Že od najzgodnejših dni blagovne znamke so navdihovale oblikovanje in razvoj posebnih časomerov, ki so podpirali njihovo iskanje opolnomočenja. Lady-Datejust je poklon tistim, ki si drznejo načelovati. Uteleša natančnost, hkrati pa kombinira klasično eleganco in tehnične zmogljivosti.

DEDINJA URE DATEJUST

Lady-Datejust so predstavili leta 1957 in v sebi združuje vse atribute ur Datejust, emblema znamke Rolex, ki so sinonim za slog in tehnične zmogljivosti že vse od svojega rojstva leta 1945. Kot ženska različica tega kronometra Lady-Datejust nosi v sebi eleganco ur Datejust v manjši velikosti, ki se popolnoma prilega na vitkejše zapestje.

OBILJE RAZLIČIC

Številčnice z vzorcem sončnih žarkov in posute z diamanti ali izdelane iz biserovine – Lady-Datejust ponuja toliko možnosti, da lahko vsakdo z lahkoto najde tisto, ki odraža njegovo osebnost. Odvisno od različice je Lady-Datejust na voljo s kupolasto, narezljano ali z diamanti okrašeno luneto.

EKSKLUZIVNI MATERIALI

Lady-Datejust je na voljo v materialu Oystersteel, 18-karatnem rumenem, belem ali Everose zlatu ali v različicah Rolesor, ki združujejo Oystersteel in eno od treh barv zlata (belo, rumeno ali Everose).

Oyster Perpetual Lady-Datejust. FOTO: Ulysse Fréchelin

28-MM OHIŠJE OYSTER

28-milimetrsko ohišje Oyster ure Lady-Datejust je popolna mešanica proporcev, robustnosti in elegance. Prepoznavno oblikovano osrednje ohišje je izdelano iz enega kosa materiala Oystersteel, ki je izjemno odporen na korozijo, ali 18-karatnega zlata. Zagotovljena vodotesnost je do globine 100 metrov.

IKONIČNI PASOVI

Odvisno od različice je Lady-Datejust na voljo s tričlenskim pasom Oyster s preklopno sponko Oysterclasp; na petčlenskem pasu Jubilee, ustvarjenem leta 1945 posebej za Datejust, s sponko Crownclasp; ali s tridelnim pasom President s sponko Crownclasp. Skrit pritrdilni sistem zagotavlja nevidno vizualno kontinuiteto med pasom in ohišjem.

Oyster Perpetual Lady-Datejust. FOTO: Audoin Desforges

KALIBER PERPETUAL 2236

Lady-Datejust je opremljena s kalibrom 2236, samonavijalnim mehanizmom, ki ga je v celoti razvil in izdelal Rolex. Zaradi svoje arhitekture je izjemno natančen in zanesljiv. Kaliber 2236 je opremljen z vzmetjo nemirke Syloxi iz silikona, ki jo je patentiral in izdelal Rolex. Ker je odporna na magnetska polja, vzmet nemirke Syloxi zagotavlja veliko stabilnost pri temperaturnih nihanjih in ostaja do desetkrat bolj natančna kot tradicionalna vzmet nemirke v primeru udarcev. Njena patentirana geometrija ji zagotavlja točnost v vsakem položaju.

MOVEMENT 2236. FOTO: Joël von Allmen

SUPERLATIVE CHRONOMETER

Kot vse ure Rolex ima tudi Lady-Datejust certifikat Superlative Chronometer. Ta oznaka potrjuje, da je vsaka ura, ki zapusti delavnice te znamke, uspešno prestala vrsto testov, ki jih Rolex izvaja v lastnih laboratorijih v skladu s svojimi kriteriji. Status Superlative Chronometer simbolizira zelen pečat, ki spremlja vsako uro Rolex skupaj z mednarodno petletno garancijo.

Rolex Green Seal. FOTO: Joël von Allmen

Obiščite Draguljarno Malalan in s prve roke doživite Lady-Datejust

Kot uradni zastopnik znamke Rolex je Draguljarna Malalan edini prodajalec, ki sme prodajati ure Rolex. S poglobljenimi izkušnjami in tehničnim znanjem vam bodo pomagali do izbire, ki bo trajala vse življenje. Še več pa preberite na njihovi spletni strani.

 

Naslovna slika – FOTO: Ulysse Fréchelin

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si