Eksotični Havana in Panama ali metropolitanska New York in Toronto?

New York, mesto, ki nikoli ne spi.

 

Poletje se izteka, vendar to ni ovira, da se ne bi še malo naužili sončnih dni in čudovitih plaž, ali pa se samo prepustili raziskovanju svetovnih velemest. Vas mikata eksotični Panama in Kuba, ali pa ste bolj navdušeni nad metropolami, kot sta New York in Toronto? Do 10. septembra lahko namreč izbirate med vročimi destinacijami, kamor vas iz Ljubljane po posebnih promocijskih cenah pelje letalska družba Air France. Tja lahko potujete vse od septembra pa do konca junija prihodnje leto.

Podaljšajte si poletje s potovanjem v čudovito Srednjo Ameriko …
Vas mika raznolika Panama, kjer najdete preplet čudovite narave in kulturne dediščine? Sprehodite se po starem mestnem jedru Casco Viejo, ki ga je UNESCO vključil na seznam svetovne dediščine, poglejte si sloviti Panamski prekop, ki povezuje Atlantski in Tihi ocean, po raziskovanju deževnega gozda pa si za piko na i privoščite še počitek na čudovitih belih plažah, ki jih v Panami prav gotovo ne manjka. Ta obmorska država je polna skritih zakladov, ki jih lahko tokrat odkrivate in občudujete po zelo ugodni ceni.

Panama vas bo med drugim očarala tudi s čudovitimi belimi plažami.

 

Če ste ljubitelji strastnih ritmov Kube, pa je zdaj idealna priložnost, da kar iz Ljubljane poletite v Havano. Odpotujte v polpreteklo zgodovino, doživite eksotični socializem in se sprehodite po poteh znamenitega Ernesta Hemingwaya, ki je tam živel in ustvarjal več kot 30 let. Umetnost, kultura in čudovite plaže vas bodo naravnost očarale. Seveda pa so tukaj tudi ritmi salse na ulicah, vonj po pravi kubanski cigari in kozarec kubanskega ruma – vse to je del kubanske pravljice, ki se jo vsekakor splača enkrat doživeti.

Ritmi salse na ulicah, vonj po pravi kubanski cigari in kozarec kubanskega ruma – tudi to je Havana.

 

… ali pa obiščite mogočni metropoli New York in Toronto
Mesto, ki nikoli ne spi, znameniti New York, vas ne bo pustilo ravnodušnih, saj kar kipi od energije. Tam se prav gotovo najde nekaj za vsak okus – lahko se sprehodite po znameniti Peti aveniji in Central Parku, obiščete Muzej sodobne umetnosti, si ogledate predstavo na Broadwayu ali pa se povzpnete na Kip svobode. Nekaj nasvetov, kako čim bolj ugodno doživeti New York, lahko najdete tudi TUKAJ.

Morda pa je naslednja destinacija, ki bi jo želeli obiskati, prav Kanada. Imate radi kulturo ter umetnost in vas navdušuje narava? Potem je Toronto prava izbira. Povzpnite se na znameniti CN Tower in doživite čudovit razgled na celotno mesto in jezero Ontario, neredko pa se od tam vidijo tudi veličastni Niagarski slapovi in meja med Ameriko in Kanado. Ljubitelji živali se lahko odpravijo v mestni živalski vrt, čudovita okoliška narava pa bo poskrbela, da boste uživali tudi vsi ljubitelji pohodništva.

Kanadski Toronto s svojo raznolikostjo ponuja nekaj za vsakogar.

 

Raziskujte svet in si izberite svojo naslednjo destinacijo po posebno ugodnih cenah.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si