Ekstremna slojevitost v novi kolekciji modne hiše Balenciaga


Planina, okrašena z grafiti, predimenzionirana večplastnost in dobrodelnost. Tako bi lahko v grobem opisali modno revijo, ki jo je pod okriljem modne hiše Balenciaga prikazal modni oblikovalec Demna Gvasalia.

Prikazana kolekcija je vključevala moške in ženske modele, kar se je zgodilo prvič, odkar je gruzijski modni oblikovalec napovedal združitev ženske in moške kolekcije. Poudarek je bil na slojevitosti, in to pretirani. Na pisti smo tako lahko med drugim videli futuristične jakne, ki so bile kombinirane z majicami s kapuco, midi krilom in visokimi petami. Kot je povedal sam oblikovalec, je navdih črpal pri deskarjih na snegu iz 90-ih let, obdobja, ki je oblikovalcu posebej pri srcu.
Modna revija je vključevala tudi dobrodelno noto v sodelovanju z organizacijo World Food Programme, ki se bori proti lakoti. Kape, majice in torbe so imele natisnjen slogan “saving lives, changing lives”. Ob donaciji 250,000 dolarjev pa bo tudi 10 % prihodka od prodaje šlo neposredno na račun humanitarne organizacije.

 

 

 

 

 

Foto: YouTube, instagram
Vir:  fashion.hr

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si