Ena dieta, različni rezultati? Zdaj razumemo, zakaj!

Ste se kdaj vprašali, zakaj se lahko vaša prijateljica tako pogosto sladka z okusnimi pregrehami in ves čas ohranja enako težo, vam pa se pozna vsak košček čokolade? Ali pa sta morda kdaj s sodelavko sledili isti dieti, eni so se kilogrami iz tedna v teden hitreje topili, druga pa je ves čas ostajala na začetni teži? Odgovor se skriva v vaših genih!

 

 

Če ste naveličani ugibanja in preizkušanja brez pravih rezultatov, je čas, da spoznate zahteve in potrebe svojega telesa. Te se namreč razlikujejo od vašega najboljšega prijatelja, partnerja ali fitnes trenerja, upoštevati morate potrebe svojega telesa, da lahko izluščite najbolj optimalni način prehranjevanja zase. Pri tem vam učinkovito pomagajo geni! Razlike v našem zapisu DNA se namreč prevedejo v različen odziv na hranila, telesno aktivnost in druge lastnosti, ki imajo pomemben vpliv na izgubo in vzdrževanje teže. Zato dieta, ki odlično deluje pri vaši najboljši prijateljici, pri vas verjetno ne bo imela istega učinka.

 

Optimizirajte prehrano s pomočjo svoje DNA

Na poti do dolgoročnega zdravja in dobrega počutja si pomagajte s testi Lifestyle DNA, ki jih ponuja slovensko podjetje GenePlanet. Izbirate lahko med 6 različnimi DNA testi za zdrav življenjski slog. Če vas najbolj zanima analiza vaših genetskih predispozicij za nagnjenost k debelosti, tip diete, odziv na ogljikove hidrate in maščobe, izberite test Diet and Body Weight. Na podlagi rezultatov vam v GenePlanetu oblikujejo še osebna priporočila in vam priporočajo dieto, ki vam lahko pomaga tudi pri izgubi teže. In ne, tu ne gre še za eno od popularnih diet, ki obljubljajo neverjetne rezultate, nekatere celo z malo ali nič truda. Gre za prehranska priporočila, ki temeljijo na številnih znanstvenih študijah, pripravlja pa jih skupina GenePlanet strokovnjakov s področja nutricionistike in genetike.

Če imate genetsko predispozicijo za slabši odziv na ogljikove hidrate, vam lahko koristi dieta z zmanjšanim vnosom. Lahko ste nagnjeni k prekomerni telesni teži in ponovni pridobitvi teže, ki ste jo izgubili. Lahko imate srečo in nosite redki gen za izgorevanje maščob, ki vam v kombinaciji z redno telesno vadbo pomaga hitreje izgubiti težo. Vsi našteti dejavniki predstavljajo temelje, na katerih lahko zgradite način prehranjevanja, ki vam je pisan na kožo – in gene. In ne pozabite, da hrana ne sme biti vaš sovražnik, zato vas dieta ne sme spravljati v obup!

 

 

Brezplačen osebni posvet s strokovnjakom vas pripelje še dlje

Ker je pomembno, da svoje rezultate testa DNA dobro in poglobljeno razumete, vam v GenePlanetu nudijo še brezplačen individualen pogovor s svetovalcem. Na posvetu se tako dodobra opremite z vsemi ključnimi informacijami o vaših genetskih predispozicijah ter ustvarite individualno in dolgoročno strategijo, ki vas bo peljala po poti zdravega življenjskega sloga.

 

Podarite si zdravje

Ker se bližajo prazniki in čas obdarovanja, je morda ravno to leto pravo za nekoliko drugačno darilo. Saj veste, skozi leta se lahko pri obdarovanju najbližjih hitro začnemo ponavljati z enimi in istimi darili, zato bodite letos inovativni. In ko boste svojim najbližjim zaželeli veliko zdravja v 2021, ga boste s testom DNA podjetja GenePlanet tudi dejansko podarili. Prav vaši geni so dragocen kažipot na poti skozi življenje in vam pomagajo, da izberete pot, ki vodi do dolgoročnega zdravja, zdravih navad ter dobrega počutja.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si