Enostaven, kremast humus

GourmetPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Sedem sestavin, nič kuhanja, nič peke. Pripravljeno v samo desetih minutah. Midva sva se zaljubila v humus pred nekaj leti, ko sva spoznavala različne kuhinje sveta. Od takrat ga redno pripravljava doma in resnično je odličen. Ta recept je čisto osnoven recept za humus, osnova mnogim različicam. Nekateri radi dodajo sir, drugi papriko, spet tretji imajo raje aromatične verzije. Humus je odlična jed, s katero se lahko igramo na 1001 način, verjetno je toliko možnih “rešitev”, da lahko do konca življenja eksperimentiramo. Uživajte in dober tek!

 

hummus_jernejkitchen1 srednje velik kozarec

čas priprave: 10 minut

 

SESTAVINE:

250g čičerike iz pločevinke

4 stroki česna, olupljeni

80g olivnega olja

1 limona

1 žlica tahinija

1 čajna žlička morske soli

40g vode

 

POSTOPEK:

1.
Čičeriko odcedimo in speremo pod tekočo, hladno vodo. Damo v multipraktik/blender. Česen olupimo in zdrobimo, dodamo v multipraktik. Prav tako dodamo olivno olje, lupinice ene limone, sok ene limone in eno žlico tahinija. Zmiksamo in mešemo približno 5 minut.

2.
Po kakšni minuti preverimo, kako je s humusom. Dodamo morsko sol in vodo ter ponovno zmiksamo. Ko je mešanica gladka, jo prestavimo na krožnik ali v kozarec. V kolikor postrežemo humus takoj, dodamo še na drobno sesekljan peteršilj ali koriander in pokapljamo z nekaj kapljicami olivnega olja. Humus lahko hranimo v zaprtem kozarcu v hladilniku do teden dni.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si