Eucerin: strije na stran

1GRAZIA predstavljanegovalno olje za telo iz kozmetične hiše Eucerin – rešitev v boju proti strijam!

Eno najlepših in najbolj posebnih obdobij našega življenja je prav gotovo nosečnost, ki pa jo zaznamujejo tudi velike spremembe telesa in počutja. Telo v času nosečnosti sledi potrebam razvijajočega se otroka, zato se v njem dogajajo številne hormonske spremembe. Koža obraza in telesa postaja napeta, na izgled bolj sveža in zdrava. Posledice nosečnosti na vaši koži pa žal niso samo pozitivne. Ker se mora z raztezanjem prilagajati spremembam oblike telesa, lahko namreč hitro izgubi svojo elastičnost in vlago.

Strije so nadloga, ki prizadene približno 90% nosečnic. Njihov nastanek je posledica hormonskega neravnovesja v koži in njenega mehanskega raztezanja, verjetnost njihovega pojava pa je odvisna od genetskih predispozicij, pravilne nege kože, zdravega in količinsko uravnoteženega prehranjevanja ter primernega gibanja. Običajno se prvič pojavijo v četrtem mesecu nosečnosti predvsem na dojkah, trebuhu, stegnih, nevšečnost pa se stopnjuje vse do poroda.

Najbolje jih je preprečiti, še preden se pojavijo
S preventivno skrbjo za zdravje telesa in elastičnost kože med in po nosečnosti lahko nastanek strij omilimo, zato je pravilna nega izrednega pomena. K preprečevanju nastanka strij v času nosečnosti pripomorejo pravilna in redna prehrana ter zadostno gibanje. Elastičnost kože lahko preventivno povečate s pravilno prehrano, ki vsebuje dovolj sveže zelenjave, pomaranč, žitaric in polnozrnatega kruha. Strije znatno omili tudi ustrezna nega kože, ki je v obdobju pričakovanja izredno preventivno naravnana. V boju z nadlogo si lahko pomagate s posebnimi negovalnimi kremami, olji in losjoni, ki izboljšajo prožnost kože. Vsekakor naj bo vedno na prvem mestu skrb za otroka in dobro počutje bodoče mame. Konec koncev strije niso zdravju škodljive. Gre le za estetsko napako, ki se jih da tudi (vsaj delno) odpraviti. Že nastale strije lahko poskusite zdravljenje z laserji, ki si zadnja leta na voljo v dermatologiji in videz strij omilijo ter izboljšajo.

2

dvojno pakiranje

Eucerin negovalno olje za telo je posebej učinkovito v boju proti nosečniškim strijam, saj izboljša prožnost kože. Poleg dragocenega mandljevega in jojobinega olja vsebuje tudi sončnično olje. Posebna kombinacija olj je bogata z linolno kislino, t. j. nenasičeno maščobno kislino, ki krepi zlasti funkcijo bariere občutljive kože, človeško telo pa je samo ne more tvoriti. Čisti vitamin E dodatno deluje kot naravni lovilec prostih radikalov. Olje kožo izredno neguje, jo naredi izjemno elastično, mehko in gladko, zato je izjemno učinkovito v boju proti nezaželenim strijam. Njegova učinkovitost in dejstvo, da ga koža dobro prenaša, sta bila dokazana v kliničnih študijah na občutljivi koži. Negovalno olje za telo iz družine Eucerin vsebuje 100% naravna olja in ne vsebuje parafina, barvil ali konzervansov.

Priporočena cena dvojnega pakiranja Eucerin negovalnega olja za telo 2×125 ml je 33,98 EUR, sedaj pa vam je na voljo s 25% popustom!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si