EXIT je najboljši evropski festival


EXIT je slavil na podelitvi Evropskih festivalskih nagrad na Nizozemskem, kjer je bil proglašen za najboljši evropski festival leta 2017.

V kategorijo je bilo vključenih kar 350 festivalov iz več kot 35 držav, med drugim tudi Glastonbury, Roskilde, Tomorrowland, Sziget Festival, Lowlands in drugi.
Dušan Kovačević, ustanovitelj festivala Exit, je po podelitvi med drugim povedal: “Zares neverjeten uspeh, da smo po štirih letih ponovno osvojili najbolj pomembno festivalsko nagrado na svetu. In to v kategoriji z največjimi svetovnimi in evropski festivali, ki nas s finančnimi zmožnostmi presegajo tudi za kot desetkrat. Leto ljubezni 2017 je s štirimi festivali, in sicer v Novem Sadu, Umagu, Budvi in Temišvaru, privabilo več kot 350.000 obiskovalcev. To se je zapisalo v festivalsko zgodovino.”
Exit se bo na Petrovaradinski trdnjavi letos odvijal med 12. in 15. julijem. Organizatorji pa so začeli že razkrivati prve nastopajoče. Na seznamu so tako Ziggy Marley, Alice Merton, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Asphyx, Idles, Dog Eat Dog, Slaves, Noctiferia in drugi.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si