Fantastična serija, ki jo že nestrpno pričakujemo

J.: Narejeno v Ameriki – Premiera serije, ki je osvojila oskarja

Z oskarjem nagrajena dokumentarna serija O. J.: Narejeno v Ameriki (O.J. Made in America) je premierno dostopna na Pickbox NOW! Priljubljena petdelna ameriška dokumentarna miniserija je leta 2017 osvojila oskarja.

 

 

Dokumentarna serija skozi življenje O. J. Simpsona proučuje raso in slavo. V središču je Simpsonovo življenje od njegove kariere v ameriškem nogometu in priljubljenosti v ameriški kulturi do sojenja za umor njegove žene Nicole Brown Simpson in Ronalda Lylea Goldmana, v katerem so ga spoznali za nedolžnega, in sojenja za rop v Las Vegasu 13 let pozneje, v katerem so ga obsodili na zaporno kazen.

 

MOJSTROVINA NOVINARSTVA IN KINEMATOGRAFIJE

Režiser Ezra Edelman je rekel, da bi skozi prizmo življenja O. J. Simpsona rad predstavil globljo zgodbo o rasi v Ameriki, o Los Angelesu, o odnosu med temnopoltimi in policijo.

Kritiki so to dokumentarno serijo opisali kot mojstrovino raziskovalnega novinarstva in kinematografije, saj zgodbo postavlja v širši kontekst konca 20. stoletja. Globoka, človeška, izjemna, opazna in empatična. Preprosto si boste želeli, da se serija ne bi končala.

 

OSKAR ZA NAJBOLJŠI DOKUMENTAREC

Po odličnih kritikah je serija O. J.: Narejeno v Ameriki osvojila oskarja za najboljši dokumentarec. To je najdaljši dokumentarec, ki je osvojil najprestižnejšo filmsko nagrado, in hkrati zadnja miniserija, ki sploh lahko osvoji oskarja. Leto pozneje so namreč spremenili pravila za nominacijo za oskarje in miniserije ne morejo več sodelovati v kategoriji dokumentarcev.

Provokativno, inteligentno in izčrpno dokumentarno serijo o življenju O. J. Simpsona glejte na Pickbox NOW!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si