FerFud DVE tovornjaček potuje po Sloveniji

FerFud_DVE_Martina Zamuda in Polona Lopert

Po slovenskih ulicah ljubitelje kulinarike že vse od maja naprej razveseljuje FerFud DVE tovornjaček. Gre za prvi pravi “food truck” projekt pri nas, ki širi sodobno kulinarično kulturo na slovenske ulice s spreminjanjem tradicionalnih slovenskih receptov v fine urbane grižljaje po fer ceni. V njem potujeta novi chefinji Polona Lopert in Martina Zamuda, njuni meniji pa so plod njunih zamisli, ki nastajajo pod mentorstvom osmih slovenskih vrhunskih chefov, to so Janez Bratovž, Vesna Čarman, Luka Jezeršek, Gregor Jurkovič, Ksenija K. Mahorčič, Tanja Pintarič, Uroš Štefelin in Gregor Vračko.

FerFud DVE je namreč uresničitev sanj Polone in Martine, izbrani sta bili na razpisu FerFud  2016. “Že vse od srednje šole naprej sva sanjarili o tem, da bi nekoč imeli svoj food truck. Zdaj so se nama sanje uresničile. Kuhanje na ulici je namreč razgibano, zabavno in sproščeno,” pravita FerFud chefinji. Njun koncept poudarja pomen slovenske tradicije in tradicionalnih jedi, ki jih želita nekoliko modernizirati. Ljubiteljem kulinarike želita pokazati, kako lahko jedi naših babic priredimo po svojih okusih, ter mlade navdušiti nad slovensko hrano. Na različnih lokacijah po Sloveniji tako ponujata zanimive jedi, kot so Komotškamp, Dieseltoast, Fižolagerji, Kokočinke, Hotbols, Kofikejk in številne druge. Na vsakem dogodku nudita dve slani in eno sladko jed, vsakih 14 dni pa predstavita nov meni, z navdihom drugega mentorja.

FerFud_DVE_Polona in Martina pred tovornjaükom

Projekt FerFud DVE ima tudi dobrodelno noto, saj je cena jedi enaka minimalni prodajni vrednosti njenih sestavin, obiskovalci pa ji lahko dodajo svoj poljubni znesek, glede na to, koliko se jim zdi jed resnično vredna. S tem prispevajo v dobrodelne namene, saj so vse donacije namenjene projektu Botrstvo v Sloveniji. Več o projektu FerFud DVE izveste na spletni strani ferfud.si, najnovejše pustolovščine tovornjačka pa lahko spremljate tudi na Facebook strani FerFud.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si