FERFUD JE TOP SEZONO OKRONAL S TOP ZAKLJUČKOM

HOFERjev kulinarično-dobrodelni projekt FerFud je v peti sezoni obudil eno največjih klasik ulične prehrane: hot dog. Nastalo je 12 edinstvenih Top Dogov, hot dogov na FerFud način, ki so s priljubljenim tovornjakom prekrižarili Slovenijo in navdušili številne ljubitelje ulične prehrane. FerFud Top Dog je svoje potovanje sklenil na top zaključku, kjer so še zadnjič postregli fine grižljaje, razglasili Top Dog sezone ter programu Botrstvo v Sloveniji predali izkupiček donacij v višini 4.650,39 evra.

Nives Orešnik in Urban Sever

 

Top obrazi s top recepti

Letošnja sezona je bila še posebej zvezdniška: v prvem mesecu so menije predstavili Tereza Poljanič, strokovnjakinja za zdravo prehrano, rolkar Timotej Lampe Ignjić in pevec Klemen Mramor. Sledili so izvirni recepti izpod rok osebne fitnes trenerke Nives Orešnik, stand up komika Tina Vodopivca in pevca skupine Los Ventilos Urbana Severja, za tretji meni so svoje mojstrovine zasnovali pevka Gaja Prestor, rokometaš Luka Žvižej ter akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič (F&B Acrobatics), dva Top Doga pa so ustvarili kar Facebook sledilci. Vse top recepte najdete na spletni strani ferfud.si.

 

Vsi Top Dogi so bili top, a zmagal je lahko le eden

Vseh 12 izvirnih Top Dogov se je potegovalo za laskavi naziv Top Dog sezone, zmagovalca pa so pomagali izbrati tudi FerFud sledilci. V finalu so se pomerili štirje najbolj priljubljeni Top Dogi letošnje sezone, čast najboljšega pa je pripadla Los Ventilos Dogos, ki ga je ustvaril pevec skupine Los Ventilos. Da je bila odločitev vse prej kot lahka, je potrdil tudi predsednik strokovne žirije, priznani slovenski kuharski mojster in lastnik restavracije JB Janez Bratovž. „Za dobro kulinariko potrebujemo tudi domišljijo. FerFud vedno znova dokazuje, da te tudi pri ulični kulinariki ne manjka. V finalu so se pomerili Top Dogi, ki so jih zasnovale slovenske top osebnosti, pa tudi kombinacije, ki so jih soustvarili FerFud oboževalci na Facebooku. Absolutnega zmagovalca ni bilo lahko izbrati, a Los Finos Dogos si nagrado vsekakor zasluži.”

Finalni Top Dogi

 

Ljubitelji ulične prehrane letos zbrali več kot 4.600 evrov za otroke v stiski

Tudi v letošnji izvedbi so obiskovalci FerFud dogodkov lahko prispevali za otroke, ki živijo v pomanjkanju, in tudi tokrat so se izkazali z dobrosrčnostjo. Z njihovo pomočjo je namreč FerFud Top Dog za otroke v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji zbral 4.650,39 evra. Program Botrstvo v Sloveniji bo z donacijo otrokom iz socialno ogroženih družin omogočil lepši jutri. S projektom FerFud sodelujemo že peto leto. Gre za izjemno pozitivno pobudo, ki preko kulinarike povezuje ljudi za skupno dobro in pomaga, da lahko našim varovancem, otrokom, omogočimo lepše življenje.” so povedali predstavniki programa Botrstvo v Sloveniji.

Predaja donacije Botrstvu

 

Top gostje, top ritmi, top zaključek

Na Ljubljanski tržnici, ki je pravo srce slovenske ulične prehrane, so obiskovalce najprej navdušili ambasadorji Top Dog projekta iz glasbenega sveta, Klemen Mramor – Clemens in pevec skupine Los Ventilos Urban Sever. Za dvig adrenalina sta poskrbela F&B Acrobatics, v foto kotičku so nastale številne zabavne fotografije, sklepno dejanje večera pa je bil odličen glasbeni koncert skupine Xequtifz.

Klemen Mramor in Urban Sever

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si