FerFud recept: Komotškamp

Martina Zamuda in Polona Lopert z mentorico, chefinjo Vesno Čarman

Martina Zamuda in Polona Lopert z mentorico, chefinjo Vesno Čarman

Pred nekaj dnevi smo vam na grazia.si predstavili FerFud DVE tovornjaček in dekleti, ki stojita za izjemnim projektom z dobrodelno noto – chefinji Polonao Lopert in Martino Zamuda. V simpatičnem tovornjačku pripravljata tradicionalne slovenske jedi na moderen način in poprosili smo ju, da za grazia.si izdata enega izmed priljubljenih receptov. Jed, ki nastaja pod njunimi rokami, oblikovali pa sta jo pod mentorstvom Vesne Čarman, se imenuje Komotškamp ali, po domače, Kamut z zelenjavo in kozicami na špinačni solati s kozjim sirom.

Čas priprave: 1,5 ure

SESTAVINE (za 4 osebe):

KAMUT: 120g bio kamuta, 10ml suhega belega vina

ZELENJAVNA OMAKA: 140g stročjega fižola, 15g korenčka, 25g cvetače, 15g bučk, 15g paprike, 10g brokolija, 1g česna, 3g čebule,10g paradižnika, ščep soli

PRAŽENA ZELENJAVA: polovica rdeče paprike, polovica rumene paprike, 1 stročji fižol, polovica korenčka, 15g bučk, 15g cvetače, 1 žlica oljčnega olja

PARMEZAN IN MASLO: 1 žlica sira, 1 žlica slovenskega čajnega masla

KOZICE: 2 nabodali s kozicami, 1 žlica grškega oljčnega olja

SOLATA: 20g špinače, 40g mladega kozjega ali ovčjega sira, polovica limone, 1 žlica oljčnega olja, ščep soli

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

Kamut čez noč pustimo namočen v vodi. Zmehčanega kuhamo v slani vodi z vinom 20 minut. Skuhanega odcedimo.

Zelenjavna omaka: Zelenjavo očistimo in narežemo na večje kose. Čebulo in česen popražimo ter dodamo preostalo zelenjavo. Praženje zalijemo z vodo, da zelenjavo prekrijemo, solimo in kuhamo 20 minut. Kuhano zelenjavo zmeljemo s paličnim mešalnikom. V zelenjavno omako dodamo kuhan kamut in ga na blagem ognju kuhamo še 10 minut, da se napoji omake.

Pražena zelenjava: Zelenjavo očistimo in jo na drobno nasekljamo. Na hitro jo popražimo na vroči ponvi na oljčnem olju ter jo dodamo kuhanemu kamutu z zelenjavno omako.

Parmezan in maslo: Kamutu z zelenjavno omako in popraženo zelenjavo na koncu primešamo še maslo in nariban parmezan.

Kozice: Nabodali s kozicami razpolovimo, da dobimo 4 manjša nabodala in jih popečemo na vročem olivnem olju.

Špinačna solata: Špinačo operemo, zabelimo z oljčnim oljem in limoninim sokom ter osolimo. Na koncu k solati primešamo nariban kozji ali ovčji sir.

Komotskamp

KAKO JED POSTREŽEMO?

Na krožnik naložimo kamut z zelenjavo, nanj položimo zabeljeno špinačo s kozjim ali ovčjim sirom. Na jed položimo še zapečeno nabodalo s kozicami. Egipčanski vsakdanjik, osvežen z morskim nabodalom, kozjim sirom in špinačo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si