Filmski FESTIVAL HIŠA STRPNOSTI 2020 

Mini teater in Judovski kulturni center Ljubljana vabita na 6. Festival Hiša strpnosti v Ljubljani

Mini teater in Judovski kulturni center Ljubljana s ponosom tudi v letu 2020 predstavljata kulturni dogodek, ki predstavlja pomemben korak v kulturnem sodelovanju s poudarkom na nujnosti razmisleka o etičnem družbenem angažmaju.

 

Od 1. 3. do 6. 3. 2020 bosta Mini teater in Judovski kulturni center Ljubljana organizirala že 6. Festival Hiša strpnosti v Ljubljani.

 

 

Festival bo potekal šest dni in bo sestavljen iz več različnih delov, da bi na kar najbolj raznovrsten način predstavil problem nestrpnosti v današnji družbi in dosegel kar največ ljudi.

Festival Hiša strpnosti je v preteklosti sprožil velik odziv tako splošne kot strokovne javnosti in medijsko pokritost, ter velik obisk tako filmskih projekcij kot izobraževalnih juter in pogovorov ter ostalih zanimivih spremljevalnih dogodkov. S Festivalom strpnosti je Ljubljana pridobila pomembno mnenjsko mesto, kjer ob projekcijah filmov, razstavah, predstavah, organiziramo številne okrogle mize in izobraževalna jutra za mladino, osveščamo in razpravljamo o človekovih pravicah in strpnosti. Glavni namen festivala je izobraževanje mladih o temah holokavsta, ksenofobije in rasizma ter tudi beguncev in strpnosti do njih in njihovemu vključevanju v slovensko družbo. Cilj je informiranje mladih ljudi o ideologiji izključujočega načina razmišljanja, ki je vodila h grozljivim posledicam za cel svet.

Poleg filmov pa letos v programu tudi razstava Potni listi za življenje in ogled filma Potni listi za Paragvay, lutkovna predstava Vsi skupaj, vsi tukaj in številna izobraževalna jutra za najmlajše, šolarje, dijake in študente ter izjemen zaključni koncert.

 

Zahvaljujoč podpori partnerjev, pokroviteljev in donatorjev so festivalski programi brezplačni za vse obiskovalce in udeležence.

 

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si