Fotografski natečaj ob svetovnem dnevu vida Skupaj smo močnejši!

WSD Stronger Together Hands

Globalno podjetje s ključnimi kompetencami na Life Science področjih varovanja zdravja in kmetijstva Bayer in Mednarodna agencija za preprečevanje slepote (IAPB) sta že drugo leto zapored najavila mednarodni razpis fotografskega natečaja o zdravju oči z naslovom »Skupaj smo močnejši’/‘Stronger Together«. Tema predstavlja vpliv vseh deležnikov, ki sodelujejo pri oskrbi oči in si s skupnimi prizadevanji želijo izboljšati življenja bolnikov, in se navezuje na svetovni dan vida, ki bo letos 13. oktobra.

Photo Competition 01

“V okviru skrbi za zdravje oči so strokovnjaki in združenja bolnikov zgradili močno skupnost, ki si prizadeva za izboljšanje oskrbe ter preprečevanje slepote in okvare vida. Naš cilj je, da okrepimo to sodelovanje in pomen skupnega dela za dobro bolnikov,” pravi Joanna Conlon, direktorica razvoja in komunikacij pri IAPB, in nadaljuje: “Fotografski natečaj bo ovekovečil ta prizadevanja po vsem svetu.”

Photo Competition 02

Izboljšanje zdravja oči in kakovosti življenja slepih oseb, ki jih je v svetovnem merilu 39 milijonov, nadaljnjih 246 milijonov oseb pa ima eno od oblik vidnih okvar, je možno le z močjo skupnega sodelovanja vseh. Vpletene bi morale biti vse različne skupine, ki bi od “Stronger together” imele korist. To vključuje oftalmologe, okuliste, medicinske sestre, zdravnike družinske medicine, bolnike, skrbnike in širšo družino. Bayer in IAPB nameravata s pomočjo fotografskega natečaja dvigniti zavedanje o velikem delu, ki ga skupnost bolnikov, skrbnikov, zdravstvenega osebja in ostalih deležnikov, ki sodelujejo za zdravje oči, opravlja skupaj.

Spletni fotografski natečaj je odprt tako za amaterske, kot profesionalne fotografe s celega sveta prek spletne povezave http://photocomp.iapb.org.

Za več informacij obiščite http://www.iapb.org/wsd16.

Zdaj tudi me razumemo, zakaj so moški včasih barvno slepi!

Zdaj tudi me razumemo, zakaj so moški včasih barvno slepi!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si