Gorska reševalka Mojca Odar: “Gore mi toliko dajo, prav je, da jim nekaj vrnem.”

13. akcija NIVEA Podarite nam modro srce je letos v znamenju dobrih del in srčnih ambasadorjev, znanih po svoji dobrodelnosti. Med njimi je tudi učiteljica in gorska reševalka Mojca Odar, ki je otrokom Osnovne šole dr. Janeza Mencingerja v Bohinjski Bistrici predala dragocene nasvete za varen obisk gora in jih spodbudila k prostovoljstvu.

 

Gorska reševalka Mojca Odar


Občutek, ko nekomu pomagaš, je zelo lep

Mojca Odar se je kot velika ljubiteljica gora pridružila gorsko-reševalni službi pred šestimi leti. “V gore sem vedno rada hodila, tako lepo mi je vsakič, ko grem. Na ta način goram nekaj vrnem. Pa tudi občutek, ko nekomu pomagaš, je zelo lep. Daješ, a kar prejmeš nazaj, je še lepše,” je otrokom povedala Mojca Odar.

 

Za nepripravljene so gore nevarne vse leto

Mojca Odar je gorskim reševalcem, ki poleti prejmejo tudi po štiri klice dnevno, sprva pomagala pri lažjih nalogah, nato tudi pri težjih reševalnih akcijah. “Gore so nevarne v vseh letnih časih, če jih obiščemo nepripravljeni. Preden se podamo v gore, moramo vedeti, kam gremo, kaj potrebujemo, kakšno bo vreme, vedno moramo imeti s sabo tudi prvo pomoč in svetilko,” je otroke, ki živijo v bližini gora, podučila Mojca Odar in dodala: “V večini akcij ljudi rešimo. Pomagamo jim, če se poškodujejo, jih rešimo iz razpok, pomagamo, če se kdo izgubi. Na žalost se kakšna akcija tudi slabo konča.”

 

Otroci v Bohinjski Bistrici so vajeni pomagati drugim

Otroci so imeli za gorsko reševalko številna vprašanja, zaupali pa so ji tudi, kako sami pomagajo drugim. In njihova dobra dela so vredna občudovanja. Kar lepo število otroških rok pa se je po pogovoru z Mojco Odar dvignilo tudi ob vprašanju, koliko se jih bo nekoč pridružilo gorskim reševalcem, ki svoja življenja tvegajo za to, da pomagajo drugim.

Dobra dela nas povezujejo

 

Zakaj se je Mojca Odar pridružila akciji NIVEA Podarite nam modro srce? 

“Dajanje v življenju zelo bogati, pa ne samo tistega, ki prejema, tudi, ali predvsem, tistega, ki daje. Letos se s to akcijo spodbuja prostovoljstvo in mislim, da bi moralo biti tega čim več,” je v pogovoru za spletno stran www.nivea.si povedala Mojca Odar. 

 

O 13. akciji NIVEA Podarite nam modro srce

Letos se je akciji NIVEA Podarite nam modro srce pridružilo pet srčnih ambasadorjev, znanih po nesebični pomoči drugim. Ob gorski reševalki Mojci Odar še prostovoljec Rok Križan, ustanoviteljica Srečne hiše za otroke Alenka Žumbar Klopčič in reševalec Robert Sabol.

Postanite ambasadorji modrih src tudi vi

Od 11. februarja do 11. marca sodelujte v nagradnih igrah akcije NIVEA Podarite nam modro srce. Osvojite lahko enega od čudovitih NIVEA paketov presenečenja. Več o akciji preberite na spletni strani http://www.nivea.si/modrosrce.

 

Dobra dela nas povezujejo. Skupaj delajmo dobro.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si