GRAZIA ima novega – Huawei P smart 2019

Huawei predstavil nov telefon P smart, v Sloveniji že na voljo

Prvi Huawei P smart je bil lansiran leta 2017. Telefon srednjega razreda je ciljal predvsem na mlade uporabnike, ki so želeli odlično uporabniško izkušnjo za dostopno ceno. In prav to je skupaj z drznim dizajnom Huawei P smart dostavil. Novi Huawei P smart 2019 pa je v vseh pogledih še boljši od predhodnika. Vsebuje najnovejšo tehnologijo in svež dizajn ter prinaša še bolj dovršeno izkušnjo, ki bo zadovoljila dinamične potrebe sodobnih uporabnikov.

Ogromna shramba in celodnevna baterija

Huawei P smart 2019 vsebuje 64 GB notranjega pomnilnika in podpira do 512 GB razširljive shrambe. Če ti dve številki združimo, ugotovimo, da ponuja celo boljše pomnilniške zmožnosti kot marsikateri prenosni računalnik.

Kot so pokazali testi, narejeni v Huaweijevih laboratorijih, avtonomija baterije omogoča do 10 ur brskanja po spletu prek omrežja 4G, do 18 ur neprekinjenega predvajanja videoposnetkov in do neverjetnih 96 ur neprekinjenega predvajanja glasbe. Telefon pa je opremljen tudi s pametnim sistemom za upravljanje porabe baterije.

Zaslon z premijskim dizajnom

Če primerjamo Huawei P smart 2019 z njegovim predhodnikom, je prva stvar, ki zbode v oči večji zaslon FullView Dewdrop. Ta v diagonalo meri ki v diagonalo meri 15,8 centimetra oziroma 6,21 palca, zasnovan pa je v razmerju stranic 19,5 proti 9. Na vrhu zaslona se nahaja majhna zareza v obliki bisera, v kateri se skriva sprednja kamera, sicer pa se zaslon razteza skoraj povsem do robov telefona. Zaslon se lahko pohvali z visoko gostoto slikovnih pik, ki znaša 415 ppi (pixels per inch – slikovnih pik na palec), to pa mu omogoča tudi višjo ločljivost FHD+ (2.340 x 1.080 slikovnih pik).

Popoln selfie

Poleg premijskega zaslona, ima Huawei P smart 2019 tudi izboljšano sprednjo in zadnjo kamero. Sprednja, ki se nahaja v zarezi, ima senzor ločljivosti 8 MP in zaslonko f/2.0. Sodobnim časom primerno podpira nove AI in AR zmožnosti ter napredno upravljanje prek potez. Portretni način uporabnikom omogoča enostavno apliciranje učinkov polepšanja fotografije, tako da lahko ustvarijo resnično popoln selfi za objavo na družbenih omrežjih.

Zmogljiva dvojna AI-kamera

Huawei je kot vodilni na področju mobilne fotografije, poznan po zmogljivih kamerah pri vseh svojih telefonih. Dvojna AI-kamera novega telefona Huawei P smart 2019 vsebuje glavni senzor ločljivosti 13 MP in zaslonko f/1.8 (ta omogoča nastavljanje virtualne razprtosti od f/0.95 do f/16) ter sekundarni senzor ločljivosti 2 MP. Popolna kombinacija za vrhunski portret. V ozadju pa deluje tudi tehnologija umetne inteligence, ki omogoča prepoznavo 500 različnih scenarijev in samodejno optimizacijo nastavitev v realnem času.

Optimizirana zmogljivost za vsakodnevno uporabo

Huawei P smart 2019 je opremljen z novim osemjedrnim procesorjem Kirin 710, ki je zasnovan na 12-nanometrski tehnologiji, in je zmožen preračunavati podatke pri frekvenci do 2,2 gigaherca. S svojo zmogljivostjo Kirin 710 zagotavlja popolno ravnovesje hitrega delovanja in energetske učinkovitosti. Zahvaljujoč funkciji GPU Turbo 2.0.

Na telefonu Huawei P smart 2019 je nameščen EMUI 9.0, najnovejši Huaweijev operacijski sistem, ki temelji na Androidu 9. Novi EMUI samodejno skrbi za optimizacijo delovanja telefona in dodeljevanje sistemskih virov procesom, ki jih v danem trenutku najbolj potrebujejo. Omeniti pa velja še inovativen datotečni sistem EROFS (Extendable Read-Only File System), ki telefonu omogoča še bolj učinkovito odčitavanje in kompresijo datotek.

Lepota, ki prekriva robustnost

Huawei P smart odlikuje izjemno ergonomska oblika, na voljo pa je v dveh barvah – v črni in v avrora modri. Njegovo 3D-zaobljeno ohišje ima bleščeč odtenek, ki spominja na keramiko in daje telefonu premijski videz in občutek v roki. Ker so pametni telefoni postali tako pomemben del sodobnega načina življenja, mora biti telefon, ki ga uporabljamo vsakodnevno, dovolj trpežen za pogosto uporabo.

Razpoložljivost v Sloveniji

Novi Huawei P smart 2019 je pri uradnem Huaweijevem distributerju, Big Bangu, v Sloveniji na voljo že od tega tedna dalje. Pri slovenskih operaterjih pa bo na voljo predvidoma v zadnjem tednu januarja (Telemach) oziroma v začetku februarja (Telekom Slovenije in A1 Slovenija). Maloprodajna cena telefona znaša 269,99 EUR.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si