Grazia na predstavitvi novega revolucionarnega izdelka Vichy Slow Âge

5

Čas pusti svojo sled na koži, na kateri se postopoma pojavijo nevidne poškodbe: raven vlaženja se zmanjša, kožna pregrada oslabi, poškodbe, povezane z oksidacijo, pa se kopičijo. Vichy si je za razvoj novega izdelka postavil izziv in vprašanje – ali lahko upočasnimo staranje kože? Opremljen z novimi znanstvenimi dognanji na področju ekspozoma (exposome) in filozofije gibanja za počasnejši način življenja, je Vichy razvil nov izdelek Slow Âge, ki ga je v petek, 9.9.2016, predstavil tudi lepotnim novinarjem in blogerkam na ekskluzivnem dogodku v Zagrebu. Dogodka, na katerem smo spoznali prvo Vichyjevo dnevno nego, ki s tremi močnimi aktivnimi sestavinami in zaščitnim faktorjem SPF 25 deluje na znake staranja v nastajanju, se je udeležila tudi Grazia. Eden ključnih govornikov na dogodku, ki ga je iz vse regije (Slovenija, Hrvaška, Srbija) obiskalo več kot 100 urednikov, novinarjev in blogerjev, dejavnih na področju lepote in življenjskega sloga, je bil Carl Honoré, kanadski pisatelj in novinar ter svetovni vodja gibanja SLOW, ki je ob tej priložnosti obiskal Zagreb, da bi Vichyjevim gostom približal ključna sporočila trenda, ki se zoperstavlja vsiljenemu kultu hitrosti. Ob tej priložnosti je dejal: “Živeti počasi pomeni živeti zdravo in srečno. Zdravje in sreča pa sta ključni sestavini kakovostnega staranja. To pomeni, da se osredotočimo na tisto, kar je resnično pomembno, nikakor pa ne tega, da je človek videti enako pri 25 ali 45 letih. Bistveno je, da vsa ta leta izpolnimo z izkušnjami, ki nas bogatijo in nam omogočajo, da se počutimo lepe – navzven in navznoter. Skrivnost dobrega staranja je življenje v lastnem ritmu. Vesel sem, da se je tudi Vichy priključil temu trendu in na novo opredelil proces staranja in lepoto za 21. stoletje.”

Dario Scaglia, Branislava Antovic, Milana Vlaovic, Nika Veger, Carl Honore

Dario Scaglia, Branislava Antovic, Milana Vlaovic, Nika Veger, Carl Honore

Upočasnite svoj tempo življenja in staranja kože

Gibanje za počasnost, ki je s svojo filozofijo počasnejšega načina življenja usmerjeno v težave sodobnega življenja, nas želi osvoboditi prenatrpanega in škodljivega načina življenja; spodbuja nas, da svoj čas čim bolje izkoristimo in se naučimo uživati v vsakem trenutku. To bo koristilo tako našemu duševnemu in telesnemu zdravju kot naši koži. Na podlagi številnih dokazov, ki ga podpirajo, se Vichy bori za koncept Gibanja za počasnost – proti znakom časa. Slow Âge je prvi Vichyjev izdelek za dnevno nego, ki ciljno deluje proti znakom staranja kože v nastajanju. Na podlagi 9-letnih raziskav so Laboratoriji Vichy opredelili pojave, ki vsakodnevno delujejo na staranje kože, še pred pojavom vidnih znakov staranja, in ki se kopičijo pod vplivom okolja (UV sevanja, onesnaženja), čustev (stresa, utrujenosti) in načina življenja. Tako imenovani proces »tihega staranja« pomeni, da se znaki staranja pojavijo veliko pred tem, ko jih lahko opazimo na koži. To odkritje je privedlo do razvoja izdelka Slow Âge, ki deluje na znake staranja, preden postanejo vidni na površini kože.

8

Ekspozom in staranje kože

Pred desetletjem, natančneje leta 2005, je profesor Christopher Wild predstavil nov koncept, v katerem poudarja medsebojni vpliv notranjih in zunanjih dejavnikov v procesu staranja kože, ki mu z enim imenom pravimo EKSPOZOM. Koncept ekspozoma predstavlja celovit pristop in pogled na splošno zdravje, kar seveda vključuje tudi kožo. Ekspozom predstavlja kumulativno merilo vplivov zunanjih dejavnikov in posledičnih bioloških odgovorov, pri čemer upošteva skupni vpliv: okolja (UV sevanje, onesnaženje, vlažnost), načina življenja (utrujenost, stres), prehranedrugih navad (kajenje) in endogenih procesov – ki potekajo znotraj našega telesa. Ekspozom je torej celosten pristop, s katerim lahko celovito ocenjujemo vplive na naše zdravje, zlasti na kožo, ki niso povezani z gensko predispozicijo. Vichy je prva kozmetična znamka, ki vključuje v svoje raziskave novo znanstveno področje ekspozoma. Dejansko je le 20 % staranja kože posledica genskih dejavnikov, zato je za preprečevanje staranja kože zelo pomembno spoznati in vplivati na preostalih 80 % zunanjih dejavnikov, ki vplivajo na staranje kože, te pa zaobjema ekspozom.

20

Moč treh aktivnih sestavin, ki jih je navdihnila narava in so znane po svojih blagodejnih lastnostih

Slow Âge je edinstvena formulacija obogatena z  izvlečkom korenine bajkalske čeladnice, ki je znana po svojem antioksidativnem delovanju, probiotične sestavine bifidus, ki krepi kožno pregrado in zmanjšuje njeno občutljivost, in mineralizirane termalne vode Vichy, ki je obogatena s 15 dragocenimi minerali. Zaradi bifidusa in mineralizirane termalne vode Vichy nega Slow Âge naredi kožo močnejšo in odpornejšo proti zunanjim škodljivim vplivom.

Slow Âge – prva Vichyjeva dnevna anti-age nega kremasto fluidne teksture, žametnim učinkom in cvetličnim vonjem, ki deluje na znake staranja v nastajanju: od tankih linij do gub, od diskromije do temnih lis, od izgube tonusa do izgube polnosti. Koža je navlažena, polnejša in močnejša, videti je mlajša in izžareva zdrav sijaj.

Foto: PRVichy

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si