GRAZIA predstavlja posebno številko ‘Buongiorno GRAZIA’

Posebna številka, ki odraža vrednote Grazie, da bi pomagala ženskam in otrokom z Ukrajine.
Posebna številka italijanske Grazie slavi svobodo z desetimi zbirateljskimi naslovnicami, ki jih je ustvarila umetnica Bianca Cedrone. Gre za zbirko edinstvenih digitalnih umetniških del, razvitih s tehnologijo NFT, z notami sodobnega skladatelja Giovannija Allevija. Zbirka je naprodaj na manifestograzia.com/en, v podporo projektu “Emergenza Ucraina”, neprofitne organizacije Fondazione Francesca Rava Italia Onlus.

Vojna v Evropi je tudi napad na naše vrednote. V podporo svobodi je italijanska revija Grazia, katere glavna urednica je Silvia Grilli, razvila izjemen projekt z naslovom Buongiorno Grazia (#BuongiornoGrazia). Mlado umetnico Bianco Cedrone je prosila, da zanj ustvari 10 digitalnih umetnin, katere so postale zbirateljske naslovnice za to posebno številko.

»Včasih je naša dolžnost, da poudarimo, na kateri strani smo. To je eden izmed tistih trenutkov in mi smo na strani svobode. To razglašamo s to posebno številko Grazie in desetimi naslovnicami, ki so umetniška dela in predstavljajo tisto, v kar verjamemo: mir, človekove pravice, skrb za planet, pošteno novinarstvo,« je povedala urednica italijanske Grazie Silvia Grilli.

Vsaka izmed naslovnic te posebne številke predstavlja eno od vrednot, ki vodijo znamko Grazia, skupaj pa tvorijo zbirko edistvenih digitalnih umetnin, ustvarjenih s tehnologijo NFT, v kateri se slike prepletajo z vznemirljivimi notami briljantnega skladatelja Giovannija Allevija. Kolekcijo navdihuje želja po obrambi svobodnejšega in bolj vključujočega sveta, bolj spoštljivega do planeta in ljudi, kjer je edinstvenost vsakogar moč, da sledi svojim talentom in uresniči svoje sanje.

»Ta projekt z Grazio mi je omogočil raziskovanje vzporednih resničnosti in svetov s sanjsko in nadrealistično estetiko, ki me predstavlja,” je povedala umetnica Bianca Cedrone. »To, da sem lahko skozi svojo vizijo in domišljijo raziskovala tako pomembne vrednote, mi je bilo v ogromno zadovoljstvo. Verjamem, da je pomembno posredovati globoka sporočila skozi lepoto in domišljijo ter upam, da bo moje delo lahko temu za zgled,« je zaključila.

»Umetniško delo mora ganiti našo zavest in usmeriti pozornost na resne teme. Ko so mi predstavili inovativni projekt Grazie, sem takoj prepoznal pomembno sinergijo, ki bi jo lahko ustvarili za in v podporo ženskam,« je povedal skladatelj Giovanni Allevi. »Glasbeno srce NFT-ja Grazie je predstavljeno skozi tri teme v različnih čustvenih pristopih – ritmičnih, ganljivih in sanjskih – moje solo klavirske skladbe Woman Warrior,  ki je poklon vsem bojevnicam, ki v tem zgodovinskem obdobju nosijo težo tragičnih in težkih dogodkov, ki jih spremljamo, zahvaljujoč njihovem borbenem duhu, pogumu in brezpogojni ljubezni do življenja.« Navdušen sem ob misli, da lahko glasba, tako eterična in neotipljiva umetnost, prispeva k ustvarjanju konkretnih sprememb v našem času,« je zaključil Allevi.

Zbirko digitalnih umetnin NFT, ki vključujejo vseh deset naslovnic, lahko kupite na platformi manifestograzia.com/en, ki jo je razvil Smartxchange Ltd. S to platformo je Grazia prvič doslej ustvarila vključujoč svet NFT-ja in poenostavila nakupovalen proces v zgolj par klikih. Izkupiček bo namenjen podpori projekta “Emergenza Ucraina” za otroke in ženske, neprofitne organizacije Fondazione Francesca Rava N.P.H. Italia Onlus (#GraziaNFTforUkraine).

»Globoko sem hvaležna urednici Silvii Grilli, ki se je s to čudovito pobudo, ki jo je sprožila revija Grazia, odločila podpreti našo neprofitno organizacijo Fondazione Francesca Rava, kateri je vedno v prvi vrsti pomoč otrokom in družinam v težavah, zdaj pa je vključena tudi v izredne razmere v Ukrajini,« je povedala Mariavittoria Rava, predsednica Fondazione Francesca Rava NPH Italia Onlus. »Nekaj ur po ruski invaziji na Ukrajino, je naša fundacija takoj ukrepala preko prof. Olega Bodnarja, vodje pediatričnega oddelka na medicinski univerzi Bukovnian State Medical University v Černivcih v Ukrajini ter prostovoljca fundacije na Haitiju, da bi odgovorila na najnujnejše potrebe bolnišnic. Hitro smo ukrepali na dveh frontah: pošiljali smo konvoje z zdravili, medicinsko, kirurško in operacijsko opremo preko mesta Siret v Romuniji ter toplo sprejeli ukrajinske matere in otroke, ki so prispeli v Italijo in s tem ogromno žrtvovali. Potrebujemo pomoč vseh, da bi rešili čim več življenj in ta projekt nam je v veliko pomoč. Zato pozivam vse bralke in bralce Grazie za njihovo podporo delovanju organizacije Francesca Rava Foundation v tem izrednem stanju.

Posebna številka

Ta posebna številka Grazie, ki jo najdete v kioskih od 16. marca, je posvečena desetim vrednotam, ki odražajo Grazio: MIR, v obrambi svobodnega sveta; AKTIVIZEM za svobodo mnenja; VKLJUČENOST, za povečanje raznolikosti; LEPOTA, za sprejemanje vseh tipov postave in barv kože, FEMINIZEM, okrepljen z novimi odtenki in močjo – za seksi žensko, polno energije in svobodno ljubiti kogarkoli želi; GLAS, za zanesljive informacije, deljene s skupnostjo bralcev; MEDNARODNOST, ker novice potujejo zelo hitro in prihajajo iz različnih virov in delov sveta; VIZIJA izzivov, s katerimi se je treba soočiti, vzrokov za boj, pa tudi odkritij in dosežkov, vključno z ZAŠČITO PLANETA; in seveda MODA, za stil, ki prestreza in interpretira najsodobnejše trende.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si