Grazia ocenjuje: Oral-B Genius 8000

_kvp7577

Ne le zaradi bleščečega nasmeha, ustna higiena je pomembna zaradi našega zdravja, saj se iz slabo oskrbovanih ust bakterije sproščajo do najpomembnejših organov v našem organizmu. V najboljšem primeru se zaradi tega začnejo rahljati vezi, s katerimi so zobje pritrjeni v čeljust, in zobje prično izpadati, v najslabšem primeru pa slaba ustna higiena poveča poveča možnosti za razvoj sladkornih bolezni in srčnih napadov. Prav zato se je spletna urednica Grazie, Eva, še toliko bolj razveselila testiranja električne zobne ščetke Oral-B Genius 8000. Gre namreč za najbolj genialno različico med električnimi zobnimi ščetkami, katere možnosti mejijo na znanstveno fantastiko. Zakaj? Večina izmed nas si zob ne ščetka pravilno – nekateri z umivanjem zob zaključimo prehitro, drugi določenim področjem posvetimo premalo časa, tretji ščetkamo s preveč ali premalo pritiska.

_kvp7686-horz_kvp7706

Nova električna zobna ščetka Oral-B Genius 8000 je resnično genialna, saj zahvaljujoč vgrajenim senzorjem gibanja vedno točno ve, kje v ustih se nahaja in kako natančno ste očistili vsak zob. Oral-B je namreč razvil algoritem, ki uporablja kamero telefona za orientacijo na vašem obrazu. Z združevanjem informacij preko kamere in ščetke aplikacija preračuna pozicijo zob in jih razdeli v cone. Te cone so prikazane preko aplikacije na zaslonu telefona in se med ščetkanjem obarvajo ter vam na ta način posredujejo povratne informacije. Tako lahko vidite, katerim delom ste posvetili dovolj časa in katerih niste dovolj očistili. A to nikakor ni vse, kar ponuja Oral-B Genius 8000.

_kvp7679

Pred začetkom ščetkanja se preko Bloothoota povežemo z Oral-B Aplikacijo, telefon s priloženim prisesalnim nastavkom enostavno namestimo na ogledalo v kopalnici. Ščetka Oral-B Genius 8000 ima svetlobni obroč SmartRing, za katerega lahko preko aplikacije izberemo eno izmed 12-ih barv, ki so na voljo in tako ščetko označite kot svojo. V kolikor s ščetko na zobe izvajamo premočne pritiske, se svetlobni obroč obarva rdeče. Nadzor pritiska z rdečo lučko opozori in avtomatično zniža hitrost delovanja ter tako ščiti dlesni pred premočnim ščetkanjem.

_kvp7599

Med ščetkanjem lahko izbiramo med petimi načini ščetkanja: vsakodnevno čiščenje, občutljivo čiščenje, intenzivno čiščenje, beljenje in masaža dlesni. Zobozdravnik vam lahko svetuje, kateri način je najbolj primeren za vas in katerim predelom morate nameniti več pozornosti in časa. Aplikacija nudi možnost, da problematičnim delom namenimo dodatnih 10 sekund čiščenja. Med ščetkanjem pa lahko tudi spremljamo koledar in plan aktivnosti za dan pred nami, novice in vreme.

_kvp7605_kvp7607

S pomočjo aplikacije Oral-B za pametne telefone lahko dobite povratne informacije o pravilnosti in temeljitosti ščetkanja v realnem času, vključno s kontrolo priporočenega časa ščetkanja, ki je dve minuti. V kolikor boste zobe ščetkali dve minuti ali več, se bo skozi ekran vašega telefona nasmejal obraz, v nasprotnem primeru pa vas bo aplikacija prav tako opozorila.

_kvp7633_kvp7707

Zobna ščetka Oral-B Genius 8000 je nad našo spletno urednico navdušila: “V življenju še nisem imela tako čistih zob, tako prijetno svilnatih in gladkih. Najbrž se zato lahko zahvalim trojnemu delovanju glave ščetke z oscilacijami, rotacijami in pulziranjem, ki razbije in odstrani do 100 odstotkov več zobnih oblog kot navadna ročna zobna ščetka.” Slabo očiščeni zobje so z genialno zobno ščetko Oral-B Genius 8000 preteklost.

_kvp7659

Več o zobni ščetki in uporabi le-te si lahko preberete na blogu naše spletne urednice Eve: Love, Eva

Foto: Katarina Veselič

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si