Grazia x CHANEL: Lepotni triki vedno šik Francozinj

Kako čudovitim Francozinjam venomer uspeva, da na vsakem koraku ohranijo sijočo naravno lepoto in navdihujejo vse ženske po svetu?

Pomembne 3 skrivnosti njihove lepotne rutine smo izvedeli v zakulisju snemanja vrhunske modne zgodbe Grazia x CHANEL …

Manekenko Barbaro Sorčič, ki se je za en dan prelevila v vlogo šik Francozinje, sta mojstra ličenja Saša Jokovič in pričeske Mare Filipič za Mare Dresura frizure s skrbno izbranimi ”francoskimi lepotnimi triki” prikazala kot naravno lepotico. Za mojstrstvo sta posegla po lasnih izdelkih Bumble and bumble, New York, medtem ko je obraz zažarel z izdelki iz kolekcije Chanel spring summer 2019 vision d’asie.

Strokovnjaka sta za GRAZIO razkrila 3 ključne trike po vzoru vedno urejenih Francozinj, ki slavijo sproščeni šik in naravno lepoto v polnem sijaju.

 

1. Nežna in preprosta nega kože

Izogibajte se agresivnim milom in čistilnim gelom za obraz, ki kožo zelo hitro izsušijo, dražijo in v nekaterih primerih povzročijo celo neprijetno rdečico. Francozinje za nobeno ceno iz svoje lepotne rutine ne izpustijo micelarne vodice, zelo blizu pa jim je tudi kokosovo olje s katerim lahko nežno očistijo tako vodoodporno maskaro kot dolgo obstojno rdečo šminko.

Vizažist Saša Jokovič med ustvarjanjem nežnega in naravnega make-up videza.

 

2. Neukročeno, a urejeno

Urejeno neukročeni speti ali prosto padajači lasje so preprosto najlepši. Ker Francozinje ne marajo pretiranega truda, ko je v igri krotenje las, jih najraje spnejo v elegantno figo, spletejo kito ter tako ustvarijo naravne kodre in gladko valovitost s čim manj dodatnimi pripomočki za lase. Mojster pričeske zato priporoča uporabo negovalnih olj, občasno pa svojim lasem privoščite tudi posebno razvajanje z bogatimi maskami. Za sijaj in lep odboj svetlobe je frizer uporabil Bumble and bumble, Prep za teksturo in grafiko las pa Bumble and bumble, Surf Spray.

Strokovnjak za pričeske Mare FIlipič za Mare dresura frizure z izdelki Bumble and bumble, New York med pozornim spenjanjem urejeno razmršene fige.

 

3. Izpostavite oči ali ustnice

Francozinje so, milo rečeno, obsedene s koralno rdečo šminko, ki pa se ji pridružijo tudi oranžni in nežni kožni odtenki. Če želite zares posnemati njihovo lepotno rutino in izpostaviti svoje najmočnejše lepotne adute, rdeče šminke nikoli ne kombinirajte skupaj z zadimljenimi očmi ali temnejšim senčilom za veke. Pravilo je preprosto: “Ali oči, ali ustnice, vendar nikakor obojega hkrati,” pravi mojster ličenja Saša Jokovič.

Šik Francozinje obožujejo oba odtenka – opazno toplega z oranžnim podtonom in nevtralnega v kožnih niansah.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si