»Grdi copati« so dobili svoje lepše dvojnike

Avantgardne Ozweego v središču urbane kulture

 

Na večernem block partyju na Festivalu urbane kulture Slovenija – FUKSi je adidas Originals predstavil svoj najnovejši model urbanih copat Ozweego. V njih je nastopil znan slovenski hip hoper in adidasov ambasador Zlatko, ki se mu je na odru pridružila slovenska glasbena zvezda Gaja Prestor. Njuno glasbeno točko ob obeležitvi avantgardnega modela Ozweego je z akrobacijami podprl atraktivni tandem Flipping art, publiko pa je ob tem zabavala plesna skupina društva GOR.

 

Avantgardni copati adidas Ozweego

 

Pretekli vikend so oboževalci urbanih ritmov in plesne glasbe prišli na svoj račun. Festival urbane kulture Slovenija – FUKSi je na Tobačni v Ljubljani popestril DJ David Morales, Grammyjev nagrajenec, ki se ponaša s sodelovanjem z mnogimi zvezdniki svetovnega kova, še pred njegovim nastopom pa sta občinstvo razgreli zvezdi slovenske glasbene scene in ambasadorja adidas Originals, hip hoper Zlatko ter pevka Gaja Prestor. Med množico obiskovalcev so ju na oder pospremili plesalci društva GOR in akrobatska zasedba Flipping Art, ki so se kot predstavniki ulične kulture in mestnega načina življenja popolnoma zlili z okolico urbane postindustrijske kulise.

 

Na dogodku je adidas Originals predstavil posodobljen legendarni model copat Ozweego, sodobno verzijo ikoničnega tekaškega modela OZWEEGO 3 iz leta 1998. Gre za enega najbolj priljubljenih modelov 90. let, ki so ga pri adidasu pretvorili v jezik današnje generacije in pri tem obdržali ključne inovativne elemente, kot sta tehnologiji adiPRENE in adiPRENE+. Videz športno-modnih copat so prodorni oblikovalci avantgardno povzdignili in tako ustvarili odbit model futurističnih linij, primeren za drzne posameznike, ki cenijo udobje.

 

Vodilna nit Festivala urbane kulture je praznovanje urbanega načina življenja, zato je vključitev copat Ozweego kot nalašč – z adidasovim modelom so t. i. »grdi copati« dobili svoje lepše dvojnike in se pozicionirali kot trenutno najbolj nekonvencionalno navdahnjena obutev, ki spreminja tokove uličnega stila. S svojo posebno silhueto in izzivalnimi barvnimi kombinacijami Ozweego opozarja na obstoj avtentičnih izdelkov in inovativnih rešitev na globalnem trgu življenjsko-stilnih copat.

 

Modeli OZWEEGO so pri nas na voljo v trgovinah The Athlete’s Foot in BUZZ.

 

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si