GUCCI predstavil novo kolekcijo ss24

V sklopu milanskega tedna mode je svojo novo kolekcijo pomlad/poletje 2024 predstavila tudi vsem poznana znamka Gucci. Pripravili so 55 povsem svežih videzov, nov slogan pa se glasi GUCCI ANCORA, ki predstavlja ljubezensko pismo Milanu, kraju lepote.

Novo poglavje hiše Gucci – kam nas bo popeljalo novo vodstvo?

To je bila prva in težko pričakovana kolekcija za Sabata De Sarna, ki je mesto kreativnega direktorja modne hiše Gucci prevzel letošnje leto. O svoji debitanski kolekciji je dejal, da je to »zgodba o veselju do življenja, strasti, človečnosti, ljudeh, resničnem življenju, nespoštljivem glamurju, provokaciji, zaupanju, preprostosti, neposrednih občutkih in čustvih, posebni vrsti umetnosti, besedah. Zgodba o bogastvu in poželenju/želji, o rdeči, pa tudi modri in zeleni barvi. Je zgodba o čudovitih, raznolikih ljudeh. Je zgodba o filmih, o moji ljubljeni Italiji, o intelektualcih in potovanjih po svetu, a se kljub temu počutiš doma, kjer koli si. Zgodba o predmetih – svetlečih, otipljivih in hladnih na otip, a toplih za srce in dušo, te je zaželeno zbirati, ne za muzej, ampak za obogatitev vsakdanjega življenja. To je zgodba o vsem, vendar tokrat izražena z veseljem.« Še in še bi lahko naštevali, kakšna zgodba še vse stoji za novo kolekcijo, vendar vemo, da fotografije vedno povedo več kot besede.

Nova kolekcija je kot omara, pravi De Sarno, kajti sestavljajo jo tako kratke hlače, mini krila ter A-krila z visokim razporkom iz lakastega usnja. Manjkalo ni niti klasičnih denim kosov, jaknic, srajic, suknjičev ali plaščev. Za znamko Gucci prihodnjega poletja ni brez oblek s čipkastimi dodatki ali kratkih oblek, okrašenih s kristalnimi mrežicami. Tudi z obutvijo je sestavil celo garderobo, saj so se pod ss24 zapisale klasične visoke pete pa tudi tiste z nizko peto, mokasinke s platformo in brez nje ter bele superge. Kot modni dodatek je De Sarno v ospredje postavil t.i. Jackie torbico.

Modno revijo so si med drugimi ogledali tudi Pierpaolo Piccioli (Valentino), Julia Roberts, Jodie Comer, Ryan Gosling, Paul Mescal, Mark Ronson, Kendall Jenner. Manjkal je le Jareda Leto.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si