Higiena rok je pomembna. In zelooo dišeča!

Zdi se, da že vrabčki čivkajo, kako pomembna je ravno skrb za ustrezno higieno v času pandemije koronavirusa. Predvsem higiena rok! GRAZIA je navdušena nad tekočimi mili in higienskim sredstvom, ki smo jih našli v spletni trgovini Kozmetike Afrodita! Kakšno milo pa vi uporabljate? 

 

UMIVANJE ROK

Dosledna higiena rok je ključnega pomena pri ohranjanju zdravja. Posebej po kašljanju in kihanju, celo pomaga zmanjšati tveganje pred virusnimi obolenji. S temeljitim in pravilnim umivanjem rok z milom in vodo namreč lahko nadzorujemo širjenje infekcij. Zato menimo, da so tekoča mila pomemben del vsakodnevne higienske rutine rok, saj vsebujejo površinsko aktivne snovi, ki pomagajo pri odstranjevanju tistih nečistoč, ki jih zgolj z vodo ne moremo odstraniti. Kozmetika Afrodita priporoča uporabo mil z antibakterijskim učinkom – vanje so vgrajene naravne učinkovine, ki dokazano zavirajo rast določenih mikroorganizmov. Pomembno je, da si roke umivamo po podanih navodilih NIJZ (dovolj dolgo, da s kože speremo mikroorganizme). Za več ustreznih navodil kliknite tukaj.

Najbolj zapeljivi vonji po izboru GRAZIE so:

ČE VODA IN MILO NISTA DOSTOPNA …

… je priporočljiva uporaba priročnih antimikrobnih sredstev. V primeru da uporabljamo higienska sredstva na bazi alkohola, mora biti ta vsaj delno razredčen z vodo saj je kot vodna raztopina bolj učinkovit kot pa če bi bil koncentriran. Alkohol namreč denaturira beljakovine v bakterijah in virusih in jih na ta način onesposobi. Za optimalno baktericidno delovanje alkoholov je tako priporočljiva koncentracija od 60 % dalje.

V KOZMETIKI AFRODITA SO RAZVILI HIGIENSKO SREDSTVO S 60 % ALKOHOLA

SOS Higiensko pršilo ali sredstvo z antibakterijskim učinkom in vsebnostjo 60% alkohola pomaga vzdrževati optimalno higieno rok ter ima pomembno vlogo pri samozaščiti pred okužbami bakterijskega in virusnega izvora. Navdušeni smo nad novico, da z dodanim vlažilnim glicerinom izdelek deluje tudi negovalno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In ne pozabite na ustrezno nego: 

roke zaradi trenutnih razmer pogosto umivamo in v povečanem obsegu uporabljamo tudi higienska sredstva, zato se lahko izsušijo in razpokajo. Z uporabo negovalnih krem za roke kožo obnavljamo, ohranja se njena zaščitna plast in tako postane manj dovzetna za vdor mikroorganizmov. Kako preprosto, za higieno in nego rok nas loči le nekaj klikov: afroditacosmetics.com. #OstaniteDoma

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si