H&M Conscious Exclusive

Ko poetična lepotica, sreča moderne inovacije, to je enajsta Conscious Exclusive kolekcija znamke H&M.

Inspiracija prihaja iz glamurozih in romantičnih popotovanj z vlaki, bolj natančno z Le Train Bleu, elegantnim nočnim vlakom med Calaisem in Francosko riviero v 20ih letih prejšnjega stoletja. Kot se za Conscious kolekcijo spodobi, je seveda ponovno ključni fokus na inovativnih materialih, še bolj trajnostnih procesih in filozofiji dizajna, ki obljublja večnost modnih kosov nove kolekcije.

Od novih materialov so tu RENU™ visoko kvaliteten recikliran poliester, katerega unikatni postopek popolno zaokroži celoten cikel izdelkov, z recikliranjem, starih, zavrženih oblačil v nov material.

CIRCULOSE® je naravni material pridobljen iz ponošenega jeansa in ostalih uporabljenih materialov, ki celulozna vlakna spremeni v čisto biološko enoto, ki jo nato uporabi za nova vlakna, prejo, materiale in navsezadnje oblačila.

VEGEA™ je inovativen veganski material, delno pridoblen iz stranskih proizvodov vinogradništva, zavržena lupina grozdja, stebla in koščice so namreč predelane v prekrasni alternativo usnju.

ECONYL® so 100% obnovljiva najlonska vlakna, pridobljena iz zavrženih ribjihh mrež in ostalih najlonskih odpadkov, za podporo podnebnim spremembam in čiščenju oceanov. Zahvaljujoč njegovi visoki kvaliteti ECONYL® lahko nadomesti katerikoli klasičnih najlon brez sprememb v produkciji in končni kvaliteti.

Navsezadnje pa so tu še naravna barvila, z manj kemikalijami in nevarnimi dodatki, ki so jih tokrat pridobili iz kave. Oblačila so namreč pomočena v mešanico vode in ponovno skuhanih kavnih usedlin, ki jih naberejo kar po H&M-ovih pisarnah.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si