H&M Fall Fashion 2020 z lepoto recikliranih materialov

Kosi po navdihu čudovito krojenih čipkastih oblek iz 30-ih let sestavljajo kolekcijo H&M Fall Fashion 2020. Na voljo je osem kosov, vsi z vintage detajli, kot so napihnjeni rokavi in naborki ter moderni, voluminozni kroji. V barvni paleti umazano bele in močne črne kot kontrast, so čipke,  žakard in volna narejeni iz bolj trajnostno pridobljenih materialov, kar odraža H&M-ovo stalno zavezanost k bolj trajnostni modni prihodnosti. Kolekcija H&M Fall Fashion 2020raziskuje lepoto in inovativnost recikliranih materialov in je še en korak k cilju podjetja H&M, da do leta 2030 uporabljamo le reciklirane in trajnostno pridobljene materiale. Kolekcija bo 10. septembra na voljo v prodajalnah po vsem svetu in na hm.com.

Z nosljivo kombinacijo – oversized krojen plašč, ki se nosi čez čipkasto obleko s škornji – nova sezona govori o iskanju moči v brezčasnih dizajnih. Kolekcija H&M Fall Fashion 2020 to poudarja z mešanjem vintage silhuet z modnim modernim dizajnom v dolžinah oblek, ki segajo od mini do maxi, skupaj z dolgim plaščem z dvorednim zapenjanjem. Višji ovratniki, čipkasti deli in napihnjeni rokavi so preoblikovani za danes, medtem ko so čipke, žakard in volna preoblečeni v inovativne reciklirane tkanine. Celotna kolekcija je ponosno zasnovana na bolj trajnostno pridobljenih materialih – reciklirani poliester, reciklirani najlon in reciklirana volna izvirajo iz tekstilnih odpadkov, plastičnih odpadkov ali mešanice med njimi – dajejo novo življenje starim PET steklenicam, starim oblačilom ali ostankom tekstila.

Danes je 57 % materialov, ki jih skupina H&M uporablja za izdelavo oblačil, organskih, recikliranih ali iz drugih trajnostno pridobljenih materialov. Leta 2019 smo uporabili reciklirani poliester, kar ustreza skoraj 537 milijonov PET steklenic.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si