H&M NA MET GALA

 

H&M je oblikoval oblačila po meri za Lili Reinhart, Olivio Munn, Alek Wek, Kiersey Clemons, Jasmine Sanders in Luko Sabbata, ki so jih nosili na dobrodelni zabavi za Costume Institute 2018 v Metropolitan Museum of Art.

Temi H&M-ovih edinstvenih videzov, ki so bili ustvarjeni prav za letošnji Met Gala v New Yorku, sta eterični glamur in spokojna kreacija. Navdih za videze je H&M-ova oblikovalska ekipa črpala iz letošnje razstave v Metropolitan Muesum of Art z naslovom“Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination” (Nebeška telesa: moda in katoliška imaginacija) in pri tem raziskovala odnos med modo in umetniškimi mojstrovinami z religiozno tematiko. H&M-ova oblikovalska ekipa je pri oblačenju gostov upoštevala razvoj posameznega videza v skladu z osebo in temo. Pri tem si je pomagala s tehnikami, kot so drapiranje, biseri in okraski v bleščečih kovinskih odtenkih.
“Bilo mi je v čast oblikovati te H&M-ove videze za letošnji Met Gala. Vsi videzi so bili izdelani popolnoma po meri, osredotočali so se na bogate detajle in sodobno interpretacijo glamurja z rdeče preproge. Želeli smo, da bi se vsi naši gostje počutili spokojno in sproščeno,” je povedala Ann-Sofie Johansson, kreativna svetovalka pri H&M.
“To je moj prvi Met Gala … še vedno ne morem verjeti, da se ga bom udeležila. Počutim se počaščeno, da me obkrožajo tako neverjetni umetniki in da nosim to čudovito po meri narejeno obleko. Počutim se kot pozlačena princesa,” je povedala Lili Reinhart. “Všeč mi je, kako ta verižna obleka na svež in moderen način predstavlja temo razstave. Zelo jo je zabavno nositi,” je o kreaciji povedala Olivia Munn. “Izjemnost te obleke je bila dosežena z ročnim delom in vezeninami. Popolna je za tako poseben večer,” je bil prepričan Alek Wek.

 

Igralka Lili Reinhart je nosila srebrno obleko po navdihu viteškega oklepa. Oblaku podobno nabrano srebrno lamé organzo je obdajal srebrn pasni korzet, kar je ustvarilo dramatičen kontrast med strukturo in lahkotnostjo. Korzet so krasile debele kovinske verige iz starinskega srebra, srebrna lamé organza pa je bila nabrana kot mini krilo, ki se je prelilo v dolgo vlečko.

 

Igralka in model Olivia Munn je nosila drzno verižno obleko brez rokavov, ki se je kar zlila po njenem telesu. Zlata verižna obleka je bila dolga in ozka, z globokim izrezom in razporki ob straneh, skupaj pa so jo držali zlati obroči, ki so razkrivali kožo.

 

Model in aktivistka Alek Wek je nosila nabrano, lahkotno večerno obleko po navdihu mozaikov. Dolga vlečka v srebrni barvi in draguljastih tonih je bila izdelana iz biserov in bleščic. Mozaiku podoben vzorec se je ponovil tudi na predelu prsi z odkritimi rameni, v kontrastu s pasom in krilom iz temno rdeče dvojne svile, z zlato podlogo in visokim razporkom spredaj.

 

Igralka Kiersey Clemons je nosila obleko, ki je bila bogato odeta v bisere, da so dajali vtis mreže iz zlata in biserov. Ta vezena mrežica v obliki diamanta se je tesno prilegala njenemu telesu, globok izrez pa se je prelil v polno, vendar ravno krilo, kateremu obliko je dajala mehka krinolina, okrašena mrežica pa je počivala na organzi kožne barve.

 

Model in igralka Jasmine Sanders je nosila voluminozno večerno obleko iz zlate tkanine lamé kovinskega videza. Obleka je bila mehko nabrana ob odkritih ramenih, na životcu pa jo je stisnil eleganten tanek pas. Obleka se je od pasu navzdol sprostila v dramatično polno silhueto z visokim razporkom, ki je razkrival Jasminine noge in tako poudaril sodobno lahkotnost.

 

Model in influencer Luka Sabbat je nosil ekstravagantno obleko, ki je bila v celoti ročno vezena z bleščicami. Zanimiv vzorec je bil izdelan iz bleščic v barvi starinskega srebra ter temno rdeče, burgundsko rdeče, zlate in kraljevsko modre barve, manšete, šal ovratnik in podloga pa so bili izdelani iz črne svile. Luka je nosil tudi smoking hlače iz trajnostnih materialov, organske svile, materiala Tencel in volne.

 

H&M je v čast najpomembnejše noči v svetu mode ustvaril kolekcijo The Gala Collection, ekskluzivno kolekcijo videzov z rdeče preproge po navdihu nebesnega glamurja. The Gala Collection je zdaj na voljo na hm.com po vsem svetu, kot tudi v H&M-ovi Flagship prodajalni na 5. aveniji v New Yorku.

 

Foto: Getty Images, Cover Images

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si