H&M predstavlja Conscious Exclusive 2018

Kolekcijo H&M Conscious Exclusive v sedmi izdaji sestavljajo lepo oblikovana ženska oblačila, spodnje perilo, čevlji in modni dodatki, ki harmonično usklajujejo moč z mehkobo.

Letos H&M poleg organskega lana, organskega bombaža, organske svile, materiala TENCEL™ in recikliranega poliestra predstavlja še dva nova materiala: reciklirano srebro in ECONYL®, 100-odstotno reciklirano najlonsko vlakno iz ribiških mrež in drugih najlonskih odpadkov.
Ročno vezene tapiserije in šivani izdelki, ki jih je izdelala Karin, njena ljubezen do vrta in kontrastne značilnosti sob v domu Karin in Carla so nudili ključen navdih za kolekcijo Conscious Exclusive 2018. Ekipa oblikovalcev jih je domišljeno prenesla s specifičnih predmetov v hiši na osupljiv cvetlični žakard, abstraktne vezenine in potiske.
“Z velikim navdušenjem v kolekciji predstavljamo dva nova trajnostna materiala. S čudovito čipko iz materiala ECONYL® in z lepim nakitom iz recikliranega srebra nadaljujemo s širjenjem naših meja trajnostne mode. Še zlasti je bilo pomembno delo Karin Larsson; njeni stilizirani motivi, drzne kompozicije in uporaba barv po celotni hiši so bili zares pred svojim časom. Bila je močna ženska in ta duh smo želeli prenesti v današnji čas,” je povedala Ann-Sofie Johansson, kreativna svetovalka pri H&M.
Kolekcija vsebuje kar nekaj posebnih kosov, kot sta dolga bela obleka brez rokavov iz materiala ECONYL® z vezenino iz organskega bombaža in dolga zelena cvetlična obleka z žakardom kovinskega videza iz recikliranega poliestra. Medtem pa ima črn hlačni kostim iz cvetličnega žakarda sodoben pridih zaradi odprtega razporka zadaj na blazerju in skrajšanih spodaj širših hlač. V splošnem barvno paleto sestavljajo odtenki zelene, bele in črne s pridihom zatemnjene modre in starinske rožnate barve. Modni dodatki vključujejo nežen, a osupljiv nakit z motivom tulipana iz recikliranega srebra, elegantne satenaste čevlje brez vezalk iz recikliranega poliestra, lepe potiskane šale iz mešanice z materialom TENCEL™ in torbico, ki je v celoti okrašena z recikliranimi plastičnimi perlicami in bleščicami.
“Odkar sem izvedela za kolekcijo, me je zares navdušilo to, kar predstavlja, prav tako pa so privlačni tudi dizajni. Moda in trajnostnost si ne nasprotujeta več in menim, da sta ponovna uporaba in reciklaža pomembni pobudi za celotno modno industrijo. Takšni modno napredni dizajni iz recikliranih materialov so pravi navdih,” pravi Christy Turlington Burns.
Kampanjo je posnel svetovno priznan modni fotograf Mikael Jansson s supermodelom in humanitarko Christy Turlington Burns skupaj z Giedrė Dukauskaitė in Aamito Lagum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolekcija Conscious Exclusive 2018 bo predstavljena 19. aprila ter bo na voljo v izbranih prodajalnah po vsem svetu in na spletu na hm.com.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si