HOFER s potujočo posvetovalnico proti raku dojk in raku prostate

Čeprav je oktober že za nami, pomen mednarodnega meseca osveščanja o raku dojk, rožnatega oktobra, ne sme potoniti v pozabo. Rak dojk je najpogostejša oblika raka, ki vsako leto prizadene okoli 1.400 Slovenk. Zaskrbljujoče podobna statistika spremlja tudi raka prostate, ki vsako leto po podatkih Onkološkega inštituta prizadene do 1.300 moških, število pa naj bi iz leta v leto naraščalo.

 

Potujoča posvetovalnica

 

Brez izgovorov, ko gre za zdravje

Za preprečevanje teh bolezni so ključni zdrav in aktiven življenjski slog, uravnoteženo prehranjevanje in odzivanje vabilom na presejalne programe, pri preprečevanju raka dojk pa tudi redno mesečno samopregledovanje. A kljub temu, da se večina med nami zaveda pomembnosti omenjenih dejavnikov, še vedno sami naredimo premalo za svoje zdravje.

Zato so se pri HOFERju letos odločili, da bodo naredili še korak naprej ter svojim sodelavkam in sodelavcem ponudili priročne rešitve. »Ko pride do lastnega zdravja, hitro najdemo izgovore, zakaj nimamo časa, mi pa smo se odločili, da bomo zdravnika pripeljali kar v neposredno bližino delovnega mesta,« so svojo odločitev pojasnili pri podjetju HOFER.

 

Od leve proti desni _Petra Štrukelj, vodja HR pri podjetju HOFER, prim. Gabrijel Petrič Grabnar, dr.med., dr. Tanja Španić, predsednica društva Europa Donna

 

Osveščena podjetja skrbijo za zdravje svojih zaposlenih

Nastala je potujoča posvetovalnica SKUPAJ.ZDRAVI., ki so jo zasnovali v sodelovanju s slovenskim združenjem za boj proti raku dojk Europa Donna. Potujoča posvetovalnica v oktobru in novembru obiskuje trgovine HOFER po Sloveniji ter v okviru programa promocije zdravja na delovnem mestu sodelavkam in sodelavcem omogočila brezplačen individualni posvet z zdravnikom onkologom ter zagotavljala informacije o pomenu zdravega načina življenja, preventivi ter zgodnjem odkrivanju raka dojk in raka prostate.

Ob začetku projekta je predsednica združenja Europa Donna, dr. Tanja Španić, dejala: »HOFERjeva akcija SKUPAJ.ZDRAVI. je primer dobre prakse, ki dokazuje, kako pomembno je, da podjetja skrbijo za zdravje svojih zaposlenih, zato je potujoča posvetovalnica enkratna priložnost, da zaposlenim po vsej Sloveniji omogočimo individualno preventivno svetovanje.«

 

Potujoča posvetovalnica HOFERjevim sodelavcem omogoča brezplačen individualni posvet

 

Pomen zdravja pri HOFERju izpostavljajo skozi celo leto

Potujoča posvetovalnica SKUPAJ.ZDRAVI. potrjuje prizadevanja podjetja HOFER, ki v okviru programa promocije zdravja na delovnem mestu za zdravje svojih sodelavcev skrbi tudi dnevno zalogo svežega sadja in zelenjave, brezplačno udeležbo na športnih prireditvah ter dolgoletnim zaposlenim omogoča koriščenje daljše odsotnosti z dela. Skupna pobuda prav tako nadgrajuje aktivnosti projekta Roza oktober, s katerimi so pri HOFERju v štirih letih s pomočjo zvestih kupcev za združenje Europa Donna zbrali že več kot 28.000 evrov.

 

HOFER tudi tokrat v mesecu oktobru s projektom Roza oktober skupaj s svojimi kupci že četrto leto zbira donacijo za Europo Donno

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si